Tak ČT prý naši tiskovou konferenci opět nemůže přenášet, smál se Zeman. Pak poslal vzkaz novinářům, jejichž obzorem je kurník

21.06.2018 16:32

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek odpoledne ukončil svou třídenní návštěvu Ústeckého kraje. Závěrečná tisková konference se uskutečnila na Státním zámku Jezeří v Horním Jiřetíně. Podle hejtmana Ústeckého kraje to byla návštěva zajímavá a úspěšná. Zeman si návštěvu také pochvaloval. Čas opět využil také k tomu, že si tropil žerty z novinářů. Zvláštní pozornost věnoval České televizi.

Tak ČT prý naši tiskovou konferenci opět nemůže přenášet, smál se Zeman. Pak poslal vzkaz novinářům, jejichž obzorem je kurník
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident podle hejtmana Oldřicha Bubeníčka podpořil zavedení bezdoplatkových zón na bydlení v ubytovnách. „Pan prezident se také zajímal o stavbu justičního paláce, protože v roce 2013 poklepal na základní kámen stavby, ale teď s překvapením zjistil, že se vlastně ani nezačalo stavět,“ podotkl hejtman, který doufá, že se s touto stavbou konečně pohne kupředu. Požádal prezidenta, aby v tomto směru apeloval na nové členy vlády, aby se na projektu začalo pracovat.

Když si vzal slovo Zeman, ocenil, že v Ústeckém kraji dostal tolik hlasů ve druhém kole prezidentské volby. „Já jsem za to vděčnej,“ zdůraznila hlava státu. Ústecký kraj však zajímá Zemana i proto, že tento region v minulosti sloužil jako zásobárna energie, ale dnes má problémy. Kromě Ústeckého kraje se to týká i krajů Karlovarského a Moravskoslezského. Těmto krajům by prý vláda měla vrátit to, co si od nich stát kdysi bral. „Věřím, že nová vláda bude vracet tento dluh, protože si to tyto kraje samozřejmě zaslouží,“ zdůraznil Zeman.

Kromě toho připomněl, že na Žatecku brzy zahájí provoz firma Nexen, takže se v regionu ještě více podaří snížit nezaměstnanost.

Posléze se vysmál novinářům. „Jak znám naše novináře, tak ti se určitě budou ptát jen na Ústecký kraj. Je vůbec nezajímá nějaký pan Poche nebo sestavování vlády. To je pro ně úplně ukradené, takže věřím, že na otázky na Ústecký kraj dojde,“ smál se novinářům Zeman. „Slyšel jsem, že Česká televize jako obvykle nemůže přenášet naši tiskovou konferenci. Tentokrát prý proto, že tady není signál,“ doplnil na konto veřejnoprávní televize Zeman.

Než došlo na ony dotazy novinářů, prezident prozradil, že by se z Ústeckého kraje mohl stát kraj jezer – v rámci revitalizace krajiny po dlouhé těžbě nerostných surovin.

Vzápětí přišel dotaz České televize, zda už dostal seznam ministrů. Prezident prozradil, že o seznamu ví a předpokládá, že se bude s jednotlivými kandidáty scházet a nečeká, že vzniknou nějaké problémy. „S výjimkou pana Pocheho neočekávám, že budou jakékoli problémy,“ uvedl prezident.

Poté věnoval Zeman pár slov také projektu velkého kanálu, který by propojil Dunaj – Odru – Labe. „Kolegyně a kolegové, já občas ve vašich novinách čtu, že je to tzv. megalomanský projekt. Já lituji lidi, jejichž obzor nepřesahuje oblast kurníku. Těm taková stavba může přijít megalomanská,“ vypálil Zeman s tím, že stavba tohoto kanálu by mohla trvat 15 let. Z této stavby by se mohlo stát slavné dílo.  

„Prosím ČT, aby si napříště nechala spravit za obrovské peníze, které dostává od koncesionářů, svá technická zařízení, na shledanou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…