Tak co s tím Langerem a spol.? To nejlepší prý teprve přijde

14.10.2015 11:21

Bývalý čelný politik ODS Ivan Langer, kterého policisté vyslýchali a na několik hodin také zadrželi, po svém propuštění dnes ráno řekl, že celé věci nerozumí. S odvoláním na vysílání Radiožurnálu to uvedl server iDnes.cz s tím, že Langerův advokát dodal, že bývalý ministr vnitra obviněn nebyl. Z dostupných informací vyplývá, že obviněn nebyl v této kauze ani nikdo další.

Tak co s tím Langerem a spol.? To nejlepší prý teprve přijde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Langera odvezli policisté z jeho olomouckého domu v úterý pozdě večer. Sama policie zadržení expolitika nijak nekomentovala, z domu odnášela pytle a papírové krabice. Policie bývalého ministra vnitra údajně vyslýchala v souvislosti s vyšetřováním korupce a zneužití pravomocí. V kauze dosud nepadlo žádné obvinění.

Celý text je ZDE

Langerův dům v centru města opustili v úterý v noci po víc než 13 hodinách žalobci z olomouckého vrchního státního zastupitelství, dění odmítli jakkoliv komentovat. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) kvůli podezření z korupce a zneužití pravomoci zasahovali v úterý také v Praze.

Podle serveru prohlídka v olomouckém domě bývalého místopředsedy ODS a Poslanecké sněmovny Langera trvala od úterního rána, žalobci dům opustili bez jediného slova až kolem 23:00. Langera odtud odvezli dva policisté. Kam byl převezen, nikdo nesdělil. Mohl tedy strávit noc v cele předběžného zadržení.

Policie si dává na čas, protože zabavila velké množství dokumentů

Na dotaz novinářů situaci nekomentoval ani bývalý politik s tím, že se nemůže k ničemu vyjadřovat. Radiožurnálu ve středu dopoledne sdělil, že policii podal vysvětlení a řekl vše, co chtěli vědět. Co u něj kriminalisté hledali, prý netuší a doteď nerozumí tomu, co se odehrálo. Případ dál nechtěl komentovat s odkazem na policejní vyšetřování.

Případ nechtěl komentovat ani právní zástupce Ivana Langera advokát Tomáš Sokol. „Mému klientovi nebylo sděleno žádné obvinění a není k čemu se vyjadřovat,“ řekl. Vrchní olomoucký žalobce Ivo Ištvan dnes agentuře ČTK řekl, že v této kauze zatím nikdo obviněn nebyl.

Podle investigativního reportéra České televize Jiřího Hynka bude s osmdesátiprocentní pravděpodobností obviněn podnikatel Kyselý a možná i olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Podle Hynka si ale policie dává na čas, protože zabavila mnoho pytlů a krabic s dokumenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…