Tak je to jinak! Bohuslav Sobotka si to rozmyslel a určitě zůstává

12.07.2016 7:32

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji, co jsem slíbil. Slovy z pohádky Pyšná princezna by se dalo parafrázovat rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který včera pro Hospodářské noviny uvedl, že v případě neúspěchu v krajských a senátních volbách končí. Dnes však již server Novinky.cz píše jeho nové vysvětlení, kdy premiér uvádí, že v případě neúspěchu nekončí.

Tak je to jinak! Bohuslav Sobotka si to rozmyslel a určitě zůstává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Bohuslav Sobotka

Sobotka doslova pro Hospodářské noviny uvedl, že na sjezdu sociální demokracie příští rok se bude o post ve vedení strany ucházet jen tehdy, bude-li důvěra voličů dostatečná. Pro Právo nyní uvedl, že to však neznamená, že by nekandidoval, pokud by jeho strana v podzimních volbách neuspěla. Za důležitý pro jeho rozhodování považuje výsledek parlamentních voleb v roce 2017. 

Původní text ZDE.

„Chci vést ČSSD i do sněmovních voleb v roce 2017. Budu tedy na jarním sjezdu ČSSD kandidovat na jejího předsedu,“ uvedl tak premiér pro deník Právo s tím, že určitě však platí, že chce na sjezd přijet s co nejlepším výsledkem krajských a senátních voleb.

Sociální demokracie drží dlouhodobě druhé místo za hnutím ANO. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…