Tak na tohle nemám žaludek. Ohlasy na Kalouska u Moravce

23.09.2018 21:30

V nedělních Otázkách Václava Moravce se sešli dva opoziční poslanci – Miroslav Kalousek (TOP 09) a Jan Farský (STAN) – a jeden poslanec koaliční – Jan Chvojka z ČSSD. V Žižkovské věži vedli živou debatu, ve které dostali pár slovních ran prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO). Na vystoupení této trojice odpoledne zareagoval bývalý kolega Tomia Okamury Karel Fiedler. Raději se podívejte sami, co všechno napsal.

Tak na tohle nemám žaludek. Ohlasy na Kalouska u Moravce
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Z debaty Václava Moravce

Moderátor Václav Moravec si v neděli v poledne pozval do Žižkovské věže tři politiky. Předsedu poslaneckého klubu ČSSD Jana Chvojku jako představitele koaliční vlády a dva představitele opozice – Miroslava Kalouska (TOP 09) a Jana Farského z hnutí Starostové a nezávislí. Někdejšímu poslanci za hnutí Úsvit Tomia Okamury se však zdálo, že debata nebyla dostatečně názorově vyvážená. Na sociální síti Facebook si položil otázku, jak dlouho ještě Moravec povede  takto vyvážené, nebo podle Fiedlerova názoru spíše nevyvážené debaty.

Co všechno padlo u Moravce? Více ZDE

Anketa

Jak raději pomoci sirotkům ze Sýrie?

hlasovalo: 14718 lidí

Na konto TOP 09 poznamenal, že se strana dostala do Parlamentu jen s odřenými ušima a podle Fiedlera možná i podvodem. Důkazy pro svou spekulaci však Fiedler nepředložil. TOP 09 si prý dnes vodí Českou televizi podobně jako chovatel vede psíka na vodítku.

„JAK DLOUHO JEŠTĚ?“ zahájil svůj komentář a záměrně použil velká písmena. „Ne, nedíval jsem se. Na tento pořad už dlouho nemám žaludek. Snímek dokonale ukazuje, jak si názorovou a zpravodajskou vyváženost představuje ČT, kterou si TOP 09 vodí jak mopslíka na vodítku,“ pokračoval Fiedler.   

Posléze vyložil svůj pohled na to, co bylo dnes po poledni možné vidět na televizních obrazovkách. „Trochu si ten obrázek zrekapitulujme, resp. rozeberme: jsou tam zástupci tří poslaneckých MINI-klubů. Farský a Kalousek. STAN a TOP 09 prolezly do Sněmovny jen tak tak (a nikdy nepřestanu pochybovat, zda zejména u TOP 09 to nebylo podvodem?). A třetím do vybrané partičky je předseda klubu Chvojka, jehož ČSSD utrpěla v posledních volbách debakl a jejich poslanecký klub je velikosti jako ty nejmenší z minulé Sněmovny. Pokud jste se po nedělním obědě posilnili alespoň dvěma dvanáctkami a zazdili to nějakým panáčkem, možná s hladinkou v krvi (a zakalenou myslí) připustíte, že hypoteticky (spíše formálně) Chvojka zastupuje vládní koalici ... což je ale hodně velký sarkasmus,“ zdůraznil.

Všechny tři pozvané hosty někdejší Okamurův kolega vnímá jako propagátory nové podoby evropského marxismu. Fiedler jim dal také nálepku vítačů migrantů. „Bez pochyb všichni tři zarytí europropagátoři bruselského marxismu a zastánci ničení evropské kultury a evropské civilizace guerilovou armádou nájezdníků, kterým říkají migranti,“ pokračoval Fiedler.

Není bez zajímavosti, že všichni tři hosté ve studiu v neděli odpoledne zdůraznili, že odmítali a odmítají povinné kvóty na přerozdělování uprchlíků, ale Kalousek k tomu dodal, že některým uprchlíkům opravdu můžeme pomoct. „Pod slovem dobrovolná pomoc si nikdo nepředstavoval idiotské výroky, že my sem nevezmeme jediného uprchlíka, i kdyby to potřeboval. To jsou výroky, které z České republiky dělá bandu sobců, ale Česká republika bandou sobců není,“ uvedl Kalousek v debatě.

Fiedler si však nedobíral jen trojici pozvaných hostů, ale i samotného moderátora Václava Moravce. „No a pokud připomeneme a započítáme i ‚moderátora‘ (= školitele diváků, co je správný názor), jsou tam takové figurky na té fotce všechny čtyři... „Nevím, ke kterému dílu tohoto školicího pořadu fotka patří. Ale je naprosto vypovídající... Ani demokracie, ani pluralita a vyváženost. Proč si je (ČT) ještě pořád platíme?“ zeptal se.

V diskusi pod příspěvkem ještě doplnil, že v Polsku se chodí do kostela, odkud věřící vycházejí poučenější, koho mají volit, a v Česku tutéž roli plní veřejnoprávní televize.  

Fiedler však nebyl jediným bývalým poslancem, který se k nedělním Otázkám Václava Moravce vyjádřil. Ozval se také někdejší zákonodárce za hnutí ANO Bohuslav Chalupa. Ten však nevěnoval pozornost pozvaným hostům. Zaujala ho informace, že kandidát ČSSD na ministra zahraničí pravděpodobně projde přes prezidenta Miloše Zemana, který striktně odmítal jmenovat europoslance Miroslava Pocheho. Petříček dělal Pochemu asistenta a Chalupa nepochybuje o tom, že skrze tohoto mladého muže si Poche uchová vliv na Ministerstvu zahraničí. Jan Chvojka v pořadu prozradil, že prezident Miloš Zeman Petříčkovi cestu do vlády nezablokuje. Bohuslav Chalupa naopak doufá, že to udělá.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

„... tak já si dovolím doufat, že pan Chvojka se nevyjádřil úplně přesně, a budu doufat, že pan prezident se k tomu postaví negativně. Chápu, že politika je věc ‚složitá‘, ale v tomto případě to vypadá, že se nechce vidět?! evidentní skutečnost, tedy že pan Petříček = Poche = jedna z mocenských skupin v ČSSD (jinak řečeno, tato volba ČSSD je pro ČR ‚ze zahnívající louže do zahnívající louže‘..., napsal Chalupa na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…