Tak nakonec Nagyová doplatí jen na ty kabelky? Záleží na věci kolem Ivo Rittiga

02.06.2015 8:51

Po pátečním neúspěchu žalobců Jany Nečasové (dříve Nagyové) prokázat, že šlo o zneužití tajné zpravodajské služby, která sledovala dnes už bývalou ženu někdejšího premiéra Petra Nečase, Radku, se zdá, že zásadní bude něco zcela jiného. Celá kauza odstartovala rozsáhlým policejním zásahem již před dvěma lety. Podle právníků je velice možné, že nakonec bude Nečasová odsouzena kvůli drahým „kabelkám“, které nejspíš přijímala jako dary od vlivných podnikatelů. Píše deník Právo.

Tak nakonec Nagyová doplatí jen na ty kabelky? Záleží na věci kolem Ivo Rittiga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Korupci se jí prokázat nepodařilo. Policie, která vyšetřovala svědky ve spojitosti s dary, které obdržela, nedokázala potvrdit, že v tom byla spojitost s korupcí, a tak Nečasovou ani neobvinila.

Osm let může podle Práva dostat Nečasová za zneužití tajných informací zpravodajské služby, kterých se tím podle policie domohl Ivo Rittig. Státní zástupci však musí přemluvit zpravodajskou službu k odtajnění informací, které by jim pomohly v soudním procesu. Pokud se jim to nepodaří, může obžaloba „v krajním případě zcela spadnout pod stůl“, píše Právo.

Pokud by se Janě Nečasové dokázalo prokázat, že je proviněna jen neodvedením darovací daně v souvislosti s drahými „kabelkami“, skončila by podle advokátů Jaroslava Ortmana a Radka Ondruše celá kauza fiaskem. „A to ještě v případu těch darů v podobě kožíšků a kabelek, ruku na srdce, je únik z propasti. Na to, jak byla celá kauza bombasticky pojatá, tak se dostala do úzkých, a tohle je takový únikový kanál, aby aspoň něco bylo. Jinak je to žalostné,“ zkritizoval celý případ Ortman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…