Tak pozor: Donald Trump mocně dotahuje. K vítězství nad Clintonovou mu stojí v cestě jen...

21.09.2016 13:20

Podle výsledků nejnovějšího průzkumu je republikánský kandidát Donald Trump zase o krok blíž stát se prezidentem Spojených států amerických. V několika nerozhodnutých státech se mu totiž podařilo výrazně stáhnout vedení demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Informuje CBC News.

Tak pozor: Donald Trump mocně dotahuje. K vítězství nad Clintonovou mu stojí v cestě jen...
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Trump byl naposledy takhle blízko vítězství před dvěma měsíci, stejně však není všem dnům konec. Podle průzkumů podpora Hillary Clintonové celkem stabilně klesá, stále je však o 1,9 % napřed.

Clintonová je v poslední době stižena zdravotními komplikacemi a také se na ní negativně projevila její agresivní kampaň vůči Trumpovi, kterou zapříčinila odliv skupiny voličů.

„V tuto chvíli, vše co stojí mezi Trumpem a Bílým domem jsou dva státy: Florida a Severní Karolína,“ uvádí CBC s tím, že v současnosti má podle všeho v obou lehce navrch Clintonová.

Celý text zde

Oba kandidáti by však mohli k získání většího počtu hlasů upravit svou kampaň. Trump by se mohl pokusit přesvědčit „spíše demokratický severovýchod a středozápad“, jako státy Maine či Michigan, a naopak Clintonová může zkusit potvrdit své vedení v již zmíněných dvou nerozhodnutých státech, čímž by zřejmě upevnila svou pozici i v těch ostatních.

„Skutečnost, že se dělají tyto volební kalkulace, opět demonstruje, jak soutěživým se tento zápas stal,“ tvrdí CBC s tím, že je to jen měsíc, co byla Clintonová na koni a nic jí nebránilo stát se prezidentkou USA.

„Je pořád vepředu a pořád náš favorit na vítězství. Trumpovi mohou čísla odeznít, tak jak tomu bylo již dříve. Ale pravděpodobnost, že Trump získá Bílý dům, zvlášť s přihlédnutím k blížícím se volbám, nikdy nebyla vyšší.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…