Tak pozor, Erdogane. Arménii může pomoci Rusko

31.10.2020 15:43

Situace v Náhorním Karabachu, kde proti sobě stojí armády Arménie a Ázerbájdžánu, se přiostřuje. Kartami může zamíchat Rusko. Arménský premiér Nikol Pašinjan požádal ruského prezidenta Vladimira Putina o pomoc. A z Ruska přišla odpověď

Tak pozor, Erdogane. Arménii může pomoci Rusko
Foto: Reprofoto: 1tv.ru
Popisek: Vladimir Putin.

Arménie a Ázerbájdžán vedou další z řady válek o Náhorní Karabach. ČTK uvedla, že z ruského ministerstva zahraničí přišla odpověď, že Arménii pomůže, pokud by se boje měly rozšířit dál do země. Může jít o varování Turecku a jeho prezidentu Erdoganovi, který podle arménských představitelů v tomto boji stojí na straně Ázerbájdžánu.

Premiér Arménie požádal ruského prezidenta o neodkladné zahájení konzultací, jejichž cílem bude určit povahu a rozsah pomoci, kterou může Ruská federace poskytnout Arménii pro zajištění její bezpečnosti,“ citovala agentura AFP komuniké arménského ministerstva.

Arménie obvinila Ázerbájdžán, že ve válce používá zakázané zbraně s bílým fosforem. „Nepřítel použil zbraně obsahující chemické látky (bílý fosfor), zakázané Ženevskými úmluvami,“ oznámila Arménie. Ázerbájdžán obvinění okamžitě odmítl.

Náhorní Karabach se odtrhl od Ázerbájdžánu na konci 80. let minulého století, s podporou Arménie. Od roku 1988 se v této oblasti s různými přestávkami vedou boje, kterým padly za oběť tisíce lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…