Tak pozor: Je zde výhrůžka, že lidé půjdou bránit hranice sami. S výzvou. A v noci bylo veselo v jednom vlaku, padla sprostá slova

15.09.2015 11:02

Blok proti islámu na své facebookové stránce Islám v ČR nechceme organizuje symbolickou blokádu hranic. Tato výzva je směrována vládě, aby začala konat.

Tak pozor: Je zde výhrůžka, že lidé půjdou bránit hranice sami. S výzvou. A v noci bylo veselo v jednom vlaku, padla sprostá slova
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička a Jana Volfová na tiskové konferenci k Bloku proti islámu.

„Mobilizujeme: Pokud ministr vnitra do úterý 15. 9. do 15.00 nedá pokyn k zavření hranic, zavřeme zatím symbolicky přechod přes Dolní Dvořiště, ve středu 16. 9. od 18.00 do 18.30 hodin,“ píší „konvičkovci“ na svém profilu varování ministru Chovancovi. Jde podle jejich slov o první vážné varování vládě.

„Prosím, sdílejte a hlavně připravte se na to, že musíme vyjet a musí nás být hodně. Aby nás vláda konečně začala poslouchat,“ podotýkají. Všechny okolní země podle nich své hranice urychleně zavírají. „Má naše země zůstat jediná nechráněná? Jak přimět vládu, aby začala něco dělat?“ dodávají.

„Probuďte se, všechny okolní země svoje hranice urychleně zavírají, jako první Německo, které sem pozvalo všechny imigranty. Kam myslíte, že půjdou?“ zní jejich další otázka.

Dva muži, kteří se hlásili ke skupině Islám v ČR nechceme, se již jali vzít spravedlnost do vlastních rukou v sobotu ve vlaku z Prahy do Českých Budějovic. Dva mladíci v maskáčích zde tvrdili, že chrání cestující před uprchlíky. V Benešově poté mladíky z rychlíku vyvedla policie. O případu informoval server iDnes.cz, kterému informaci o dvojici mužů zaslal jeden z cestujících. „Chování, ale i vzezření mluvčího této dvojice mě poněkud znepokojovalo – zelené vojenské kalhoty, triko s nápisem ‚Gott mit uns‘ na zádech a placka s logem sdružení Islám v ČR nechceme,“ uvedl cestující s tím, že muži mu řekli, že jsou bezpečnostní hlídkou spolupracující s Českými drahami. Legitimovat se však odmítli.

Následně se dostali i do střetu, kdy muže napadli se slovy: „My vás tady chráníme a vy řešíte pí...iny.“ I z toho důvodu následně průvodčí zavolal policii. České dráhy si přitom skutečně na rizikové spoje najímají pracovníky bezpečnostní agentury, ti však nejezdí v civilu a bez průkazek. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…