Tak proboha, to ne! To je konec! Zaorálek začal křičet na Andreje Babiše. A dal si další pivo

31.07.2017 12:19

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek se poprvé utkali tváří v tvář v diskuzi na hudebním festivalu Benátská! Vše pod taktovkou Jindřicha Šídla a Zuzany Kubátové ze serveru SeznamZprávy.

Tak proboha, to ne! To je konec! Zaorálek začal křičet na Andreje Babiše. A dal si další pivo
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pořadu Partie.

Dlouho se nevědělo, zda Andrej Babiš skutečně dorazí, neboť nejprvě svou přítomnost slíbil, pak to začal brát zpět. V závěru šel „náhodou kolem“ na koncert Vaša Patejdla. Debaty se také zúčastnil krajský lídr ANO Jiří Bláha, místopředseda Pirátů Jakub Michálek, liberecký hejtman Martin Půta (STAN) a velká odpůrkyně Babiše Klára Novotná – Drzá Klára. „Nemáme se rádi,“ řekla před setkáním Drzá Klára. Osobní schůzka s Babišem podle ní nepomohla. 

Původní text ZDE

Babiš ve svém vystoupení mimo jiné hovořil o tom, že žijeme v bezpečné zemi. „Snížili jsme také daně, vraceli jsme různé věci, které předchozí vlády vzaly,“ zmínil Babiš. Jemu samotnému se podle něj žije hůř, protože šel do politiky. „Mám své fanoušky, chci a budu v tom pokračovat. Budu pokračovat v boji proti korupci a klientelismu,“ řekl.

Zaorálek pak připomněl, jaká byla atmosféra, když vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) začínala svou činnost. „Nebyl tady žádný růst. Situace byla velice špatná. Za ty čtyři roky se mnohé zásadně změnilo. Tato země je nyní fiskálním premiantem. Zemi se daří. Důležité ještě je, aby se dařilo lidem,“ řekl Zaorálek. 

„Pro mě tato vláda nic neudělala. Čtyři roky promrhala. Dělají se směšné pseudokroky, například jsme se obrátili blíž na Čínu,“ velmi kriticky reagoval Michálek. „Tato vláda je vládou stagnace,“ dodal.

Babiš pak také velmi vehementně prosazoval heslo, aby se stát řídil jako firma. V jednu chvíli se pak na něj velmi rozčílil Zaorálek, který si dokonce musel objednat další pivo, aby svůj vztek spláchnul. To bylo ve chvíli, kdy se diskutovalo o Babišově knize. „Tak proboha, to ne! To je konec,“ sdělil Zaorálek v rozhořčení nad Babišovými nápady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…