Tak se podívejte, co o nás prý napsali v Severní Koreji

22.08.2014 10:26

Severokorejská státní agentura KCNA zveřejnila o České republice zajímavé informace. Obyvatelé KLDR se tak mohou dozvědět, že mezi Čechy se nachází mnoho obdivovatelů tohoto komunistického režimu či že se v Praze pompézně oslavovaly narozeniny zesnulého vůdce KLDR Kim Ir-sena.

Tak se podívejte, co o nás prý napsali v Severní Koreji
Foto: ABC.news
Popisek: Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Podle deníku Blesk měla státní agentura Komunistické lidově demokratické republiky například informovat o tom, že v Praze se v rámci piety za zesnulého vůdce Kim Ir-sena konaly velkolepé oslavy spojené s řadou politických a kulturních akcí. Ve skutečnosti se na akci sešlo pouze několik jedinců.

Člen pražské buňky KSČM Josef Gottwald pak měl dle severokorejských zpravodajců pronést projev, ve kterém velebil asijskou diktaturu. „Kim Ir-sen byl velkým vůdcem korejského lidu, kterého progresivisté po celém světě bezmezně uctívají za vybudování strany, armády a státu,“ údajně řekl pražský komunista. Sám Gottwald se k podobným slovům nehlásí. „K tomuto tématu jsem nikdy nehovořil,“ uvedl pro deník Blesk.

Nebylo by to přitom poprvé, co český komunista rozvířil vody vyjádřením směrem k Severní Koreji. Předseda KSČM například v prosinci 2011 poslal kondolenci do KLDR po smrti vůdce Kim Čong-ila, za což se na jeho hlavu snesla vlna kritiky. Člen širšího vedení strany Svobodných František Matějka na něj dokonce podal trestní oznámení. 

Nutno podotknout, že severokorejský lid nemá informace uváděné státní agenturou s čím porovnat. V zemi totiž panuje tvrdá cenzura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…