Tak se podle aktuálních statistik žije v USA. Není to nic extra

04.11.2015 11:23

Americká ekonomika údajně čelí masivní a stále rostoucí propasti mezi bohatými a chudými. Sociální správa pro zabezpečení navíc včera uvedla, že více než polovina pracujících Američanů v loňském roce vydělala méně než 30 000 dolarů. Zajímavé statistiky přináší deník The Huffington Post.

Tak se podle aktuálních statistik žije v USA. Není to nic extra
Foto: pixabay.com
Popisek: Newyorská Wall Street

Deník vytvořil na základě těchto údajů zajímavý graf, který ukazuje, že spousta Američanů bere překvapivě nízkou mzdu. Na mzdu ve výši 10 000 dolarů ročně a výš například nedosahuje plných 24,2 % Američanů, což představuje 37 milionů lidí. Pokud americký občan pobírá mzdu vyšší než 15 000 dolarů ročně, což je přibližně úroveň minimální mzdy u zaměstnance pracujícího 40 hodin týdně, je na tom lépe než 32,2 % jeho spoluobčanů. Američan s roční mzdou nad 30 000 dolarů potom vydělává více než 53,2 % obyvatel Spojených států.

Celý text v angličtině je ZDE.

V případě roční mzdy pohybující se nad úrovní 50 000 dolarů se potom onomu „šťastlivci“ vede lépe než 73,4 % Američanů. Na mzdu nad 100 000 dolarů potom ve Spojených státech nedosáhne 92,6 % lidí. Jedno procento v americké populaci potom tvoří ti, kteří ročně berou více než 250 000 dolarů. Jak deník The Huffington Post zjistil, tak přesně 894 Američanů potom ročně vydělává více než dvacet milionů dolarů. Tedy více než 99,99989 % Američanů v zemi. Statistiky jsou založené na údajích sociálního zabezpečení, jež počítá s existencí 153,6 milionu amerických „námezdně“ pracujících. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…