Tak šlo o osvětu, nebo o prachy? Vít Klusák se chce soudit, dohra dokumentu o pedofilech

10.03.2021 19:31

Anarchokapitalistický aktivista Martin Urza se podivuje nad slovy režiséra Víta Klusáka, který zvažuje právní kroky proti německé televizi RTL za okopírování jeho dokumentu V síti. Podle Klusáka může jít o krádež duševního vlastnictví, podle Urzy tímto režisér neguje své výroky, že film natočil ne pro peníze, ale jako osvětu. Urza také nechápe, proč Klusák nepřijal peníze od Československé pedofilní komunity a nechtěl je uvést v titulcích.

Tak šlo o osvětu, nebo o prachy? Vít Klusák se chce soudit, dohra dokumentu o pedofilech
Foto: Repro Youtube
Popisek: Martin Urza na videu o své knize

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí
„Záměrem filmu V síti prý bylo upozornit na nebezpečí číhající na děti na internetu. Stal se z toho (nepřekvapivě) virál, takže se začal prodávat merch, což řada lidí kritizovala; osobně to chápu, neodsuzuji snahu si vydělat ani propagovat myšlenku (byť vkusnost počinu je sporná),“ píše aktivista na svém facebooku.

Za korektní Urza nepovažuje fakt, že na film chtěla přispět Československá pedofilní komunita (ČEPEK), se kterou tvůrci rozehráli neférovou hru. „Tvůrci peníze vzali (což je za mě rozhodně v pořádku), na předpremiéře byli ještě v titulcích (samozřejmě), ale na premiéře už je odstranili a dar vrátili, až když byl film hotov (což považuji za kombinaci neférovosti, neserióznosti a zbabělosti),“ štve Urzu.

Že Klusákovi asi zase tak moc nešlo o osvětu a upozornění na problémy pedofilie, navíc podle něj dokládá možný spor režiséra s německou televizí RTL. „Ta použila ten nápad a natočila si vlastní verzi Das ist Spaß!. Režisér Klusák teď vykřikuje, že mu prý ukradli nápad. I když pominu absurditu teze ukradení nápadu (jako že když někdo natočí dokument na nějaké téma, tak už nikdo další asi nesmí, nebo co), fakt nechápu, co bylo tedy záměrem tvorby toho filmu,“ ptá se aktivista.

Podle Urzy totiž logicky někdo, kdo chce lidem něco předat, je rád, že to dělají i ostatní. „Proč tedy Klusák chystá právní kroky, místo aby německým kolegům děkoval, že dělají něco, na čem mu údajně záleží?“ nechápe Martin Urza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …