Kalouskova poslankyně jasně řekla, co nás "chrání" před masivním přílivem uprchlíků

30.06.2015 15:55

Kolik by mělo být schopné přijmout Česko uprchlíků, by mělo být známo do poloviny července. Příslušnou analýzu má do té doby předložit vládě Ministerstvo vnitra. Na semináři v Poslanecké sněmovně to řekl šéf odboru azylové a migrační politiky Tomáš Hajšman. Informovala o tom Česká televize. Podle ní se účastníci debaty shodli, že není možné, aby Evropa přijala všechny uprchlíky, a to včetně těch ekonomických, kteří o azyl na kontinentu mají zájem.

Kalouskova poslankyně jasně řekla, co nás "chrání" před masivním přílivem uprchlíků
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza pak veřejnoprávní televizi řekl, že o konkrétní podobě mechanismu, který bude uprchlíky jednotlivým státům EU přidělovat, budou 20. července jednat ministři vnitra a zahraničí EU. „Protože jedna věc jsou čísla a druhá věc, a mnohem důležitější, je taky to, jak si země budou moci vybírat, jak budou moci prověřit migranty, abychom odstranili bezpečnostní rizika. Abychom věděli, že ti lidé mají šanci najít si práci, že se mohou zapojit do české společnosti,“ řekl Prouza.

Evropa včetně Česka by také měla urychlit a zefektivnit navracení uprchlíků tam, odkud přišli. Česku pomáhá proti uprchlíkům podle poslankyně Heleny Langšádlové (TOP 09) jako val vhodně nastavený sociální systém: „V ČR není sociální politika pro migranty atraktivní, protože v uprchlických táborech nedostávají vůbec žádné sociální dávky. Jinak jsou to velmi symbolické částky, asi patnáct korun na den. Myslím si, že pokud opravdu někomu jde o život, chce zachránit svoji rodinu, utíká z válečného konfliktu, tak má dostat základní péči. To znamená ubytování, stravu a neměl by být motivován sociálním systémem, jak tomu prokazatelně v případě Německa a Švédska je,“ prohlásila ve vysílání ČT24 Langšádlová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…