Tak to je konec. Saša Vondra ocenil Václava Klause, že šel na Národní bez roušky

17.11.2020 16:50

Také europoslanec za ODS Alexandr Vondra promluvil k dnešnímu svátku. Tehdy šlo prý o svobodu a o to, aby zde nevládl strach. Problém s rouškou vyřešil a na Národní třídu nešel. Ocenil Klause. Bylo to prý sympatické gesto. „Rouška je symbol kulturní války.“ A Pirát Bartoš dostal pěkný kopanec.

Tak to je konec. Saša Vondra ocenil Václava Klause, že šel na Národní bez roušky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Anketa

Chcete, aby Pavel Novotný byl na kandidátce ODS pro volby do Poslanecké sněmovny?

14%
86%
hlasovalo: 13652 lidí

„Poslední léta jsme se vždycky 17. listopadu scházeli na korzu na Národní třídě pod heslem ‚Díky, že můžem‘ a letos bohužel nemůžeme. Je karanténa a ten koronavirus je tak trochu něco jako bolševik. Útočí na slabé a zranitelné, podvazuje svobodu a ekonomické i jiné aktivity těch skvělých, aktivních lidí.“ Prohlásil politik ve videu a dodal: „Nám tehdy šlo o svobodu a o to, aby společnosti nevládl strach a o to, myslím, jde dnes znovu. O to, aby nás neovládal strach,“ zdůraznil.

K videu ještě připsal, že dilema, zda si brát na Národní roušku, vyřešil. „Letos na korzo nejdu. Jít na místo, kde nejde držet rozestup 2 metrů, se bez roušky nesmí. Zákony v demokracii máme dodržovat. Ale jít na Národní zrovna 17. listopadu s nasazenou rouškou se mi taky nechce. Přinejmenším esteticky – je to proti smyslu svátku. Svátku svobody. Svátku, který národ osvobodil od strachu. Svátku, kdy na lidské tváři máme poznat, jestli má člověk radost nebo vztek.“

„Jako každý rok dorazil i Václav Klaus. Jako jediný roušku ostentativně neměl. Kritizují ho, asi zaplatí pokutu. Musím ale říct: Pro mě sympatické gesto. Disent, který v moři frází volá po diskusi!“ ocenil přístup prezidenta Vondra. Říká ale, že proti rouškám nic nemá. Jen se dle něj rouška stala jakýmsi symbolem kulturní války. „Dokonce jsem ‚masky‘ propagoval a FB mi graf, který jejich účinnost dokazoval, zcenzuroval. Tehdy proti byla i WHO a EU. Teď už je to jinak. Masky prosazuje Biden, Brusel, OSN, proti jen Trump. Rouška jako symbol kulturní války…,“ napsal.  

Západ se v současné době podle europoslance potýká zejména se dvěma problémy. „Pirátský šéf dnes řekl, že musíme dokončit revoluci. Že se máme mít jako na Západě. Ale kde na Západě. Jako v Portlandu? V Lyonu? V Bruselu? Mají se tam opravdu líp? Koronakrize ukázala hned dvojí problém Západu. Za prvé, v porovnání s Asií máme potíž s autoritami a sebeorganizací společnosti. A za druhé, jsme zranitelní a ve strachu o svou bezpečnost příliš kompromitujeme svobodu, která nám dala civilizační náskok. Dohromady je to rizikový koktejl,“ domnívá se Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…