Tak to je síla: Italská mafie v Česku. Je tady hezky, hlásil boss. Odhalení, ze kterých mrazí

23.12.2018 13:30

O tom, jak italské mafie zasedly v Rozvadově k jednomu stolu, píše server Investigace.cz. Popisuje tak rok 2016, kdy na jeden z největších pokerových turnajů v Evropě dorazily stovky hráčů. A to do rozvadovského King's Casina.

Tak to je síla: Italská mafie v Česku. Je tady hezky, hlásil boss. Odhalení, ze kterých mrazí
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

„Nejsou to ledajací hráči. V Rozvadově, zapadlé vesnici na hranicích Česka a Německa, zasedají k oválným hracím stolům členové ‘Ndranghety, Sacra Corona Unity i Cosy Nostry, neboli tří nejsilnějších a nejznámějších italských mafií,“ popisuje server. A nejde o náhodu - jeden ze spoluorganizátorů celé akce Fabrizio Gerolla totiž informoval svého šéfa Francesca Martiradonna, že v Česku jsou podmínky pro hazard mimořádně příznivé.

Turnaj pak měla organizovat rodina Martiradonnových, jež podle všeho pracuje pro Sacra Corona Unity, mafii z oblasti italské Apulie. Ti disponují řetězcem sázkových kanceláří Bet1128. Zde, v Česku, však licenci k provozování loterijních her nikdy nedostala. 

Původní text ZDE.

„V King’s Casinu Rozvadov organizoval Bet1128 turnaje mezi lety 2013 - 2016. Poté svou činnost ukončila. V roce 2017 totiž italská policie zatkla údajnou hlavu klanu Francesca Martiradonnu a obvinila ho ze zločinného spolčení,“ píše server. 

Celým případem se také táhne jméno Rocco Basty, přezdívaného Massimo. „Vyšetřovatelé nepřímo naznačují, že Basto jako ‚country manager‘ pral v kasinu peníze pro Martiradonnu,“ píše server a popisuje jednotlivé hráče. Uvádí také to, jak si Martiradonna pochvaloval aktivity v Česku, neboť mu nárůst zisku z hraní stoupl o 15 procent.

„K pokerovému stolu zasedl i Carmelo Placenti, který je podle italské policie členem Cosa Nostry, přesněji řečeno jejího klanu Santapaola. Ten byl před měsícem v Itálii zatčen a spolu s dalšími dvaceti lidmi obviněn z mafiánského spolčení, nelegálního hazardu, daňových podvodů a praní peněz,“ dodává server. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…