Tak to je silné nařčení: Andrej Babiš prý nastolil protektorát

27.08.2015 12:41

Předsedkyně klubu pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija se vyjádřila k situaci v pražské koalici. Podle ní je nyní zřejmé, kdo je definitivním vládcem nad Prahou – předseda hnutí Andrej Babiš. Dle jejích silných slov uvalil Babiš na Prahu protektorát.

Tak to je silné nařčení: Andrej Babiš prý nastolil protektorát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

„V uplynulých dnech vyslovil primátorce Adrianě Krnáčové drtivou většinou nedůvěru zastupitelský klub ANO a poté i pražské vedení strany. Ani to však nestačilo na to, aby došlo na nejbližším zastupitelstvu k jejímu odvolání z funkce. Na večerním jednání zasáhl majitel a neomezený vládce hnutí Andrej Babiš a ze zastupitelů za ANO a z jejich krajského vedení udělal nevolníky,“ konstatuje Udženija v prohlášení pro ParlamentníListy.cz s tím, že „nevolníci“ se nyní musí podřídit jeho diktátu a prozatím ponechat primátorku ve funkci. 

„Zřetelně se tak ukazuje, kdo je neomezeným vládcem nad Prahou a jejím novodobým protektorem – Andrej Babiš. Pražany demokraticky zvolení zastupitelé za ANO nemají právo na svůj názor a musí se podřídit vůli svého majitele,“ uzavírá. Podle ní je to celé špatným obrázkem pro Pražany i pro demokratickou politiku. 

Celý text Alexandry Udženije najdete ZDE.

Pro kritická slova nejde daleko ani někdejší ředitel (za Nečasovy vlády) analytického útvaru Úřadu vlády Jiří Sezemský. Pražské ANO je dle něj ukázkou vůdcovské demokracie v praxi. Uvedl to pro server SvobodnéFórum.cz.

„Odvolání – neodvolání pražské primátorky Adriany Krnáčové je další názornou ukázkou, jak fungují vnitřní mechanismy ANO. Členové jeho pražské organizace a zastupitelského klubu byli tak pošetilí, že primátorce vyjádřili nedůvěru, aniž měli tento krok posvěcený Andrejem Babišem a jeho stranickým tiskem. Tento ‚lapsus‘ byl vzápětí napraven,“ konstatuje Sezemský. 

Celý vývoj kolem pražské koalice uzavírá hodnocením „bizarní“. „Po večerním jednání všech zainteresovaných bylo jasno. Krnáčová zůstává ve funkci, musí jen zlepšit komunikaci. Babiš zopakoval, že hlavním problémem Prahy je Stropnický. A peskováni byli naopak ti členové ANO, kteří o vyslovení nedůvěry primátorce den předtím hovořili do médií,“ podotýká Sezemský a uzavírá, že se nesmí ani na vteřinu zapomenout, že členové hnutí ANO jsou jen loutkami, o jejichž bytí a nebytí rozhoduje jediná osoba. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…