Tak to má být: „Africké čuně“, pachatel sexuálních útoků na turisty, bylo zatčeno a spoutáno ženami-policistkami

04.09.2017 8:10

Všichni čtyři strůjci brutálního napadení polského páru v italském přímořském letovisku Rimini jsou již za mřížemi. Jako poslední byl zatčen vůdce čtyřčlenného gangu.

Tak to má být: „Africké čuně“, pachatel sexuálních útoků na turisty, bylo zatčeno a spoutáno ženami-policistkami
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Bezprostředně po ohlášení znásilnění šestadvacetileté Polky a zbití do bezvědomí jejího přítele bylo zřejmé, že pachatelé pocházejí z přistěhovaleckého prostředí. To se také nakonec potvrdilo tuto sobotu, kdy byli zatčeni první tři pachatelé. Jednalo se o dva marocké bratry ve věku patnácti a sedmnácti let, kteří se po zveřejnění svých fotografií v médiích sami přihlásili na polici. Na základě jejich výpovědi byl potom v ten samý den zajištěn i její třetí kumpán, šestnáctiletý Nigerijec.

V sobotu večer tak scházel již jen předpokládaný vůdce gangu, kterým je dvacetiletý Guerlin Butungu z Konga. Vzhledem ke svému věku tak bude pravděpodobně čelit nejvyššímu trestu. Jeho tři společníky od vyššího trestu naopak zachrání jejich nezletilost. Na rozdíl od Butungy také momentálně pobývají v nápravném zařízení pro mladistvé. Podle dostupných informací přišel konžský žadatel o azyl do Itálie před dvěma lety. Tedy na začátku migrační vlny.

Anketa

Máte rádi seriál ,,30 případů majora Zemana"?

90%
10%
hlasovalo: 12205 lidí

„Dnešní zatčení pachatele znásilnění bylo hned dvojnásobně potěšující. A to z důvodu, že jej provedly dvě policistky. Toto symbolické gesto poskytlo aspoň malou satisfakci obětem násilí,“ uvedl pro média ředitel policie v Rimini Maurizio Improta. Vyšetřovatelé mediálně hojně sledovaného případu dále uvedli, že Butungu byl zatčen na autobusovém nádraží, odkud se chtěl přes Miláno dostat přes hranice do sousední Francie.

„Zatčením čtvrtého podezřelého považujeme celou záležitost za uzavřenou. Je jasně prokazatelné, že v době znásilnění byli všichni čtyři na místě činu,“ uvedl policejní šéf k případu, ve kterém kromě polského páru figuruje také zbitý a znásilněný peruánský transsexuál. Jak se ale později ukázalo, čtyřčlenný pár má možná na svědomí i další podobný trestný čin. Majitel blízké restaurace pro list Corriere della Sera uvedl, že ve stejnou noc byl napaden ještě rakouský pár. Muži se ovšem podařilo sebe i svoji přítelkyni před násilníky ubránit.

Mezitím se v italských médiích již objevily další podrobnosti k vůdci gangu Butungovi. Ten cestoval lodí přes Středozemní moře a byl přijat do uprchlického centra na ostrově Lampedusa před přibližně dvěma lety. Italské úřady mu sice odmítly udělit azyl, ale získal dočasné povolení pobytu v zemi do roku 2018 z „humanitárních důvodů“. Policejní velitel Marco Filoni z Pesaru také podle SkyTG24 TV uvedl, že všichni čtyři pachatelé byli „staré známé firmy“ a již několikrát se objevili před soudem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…