Tak to se nepovedlo... Prokremelská reportérka vyrazila v USA mezi "utiskované černochy" a sama přišla k úhoně

02.05.2015 8:49

Mediální expert a publicista Humberto Fontova kritizuje ruský prokremelský zpravodajský kanál RT za šíření propagandy. Rusko se prý v tomto ohledu podobá Sovětskému svazu a současný prezident země Vladimir Putin je podle Fontovy „věrným následovníkem“ svých sovětských předchůdců.

Tak to se nepovedlo... Prokremelská reportérka vyrazila v USA mezi "utiskované černochy" a sama přišla k úhoně
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

„Vrať to zpátky... dělej, vrať mi to!“ ječela minulý týden do kamery reportérka Paulina Leonovičová z prokremelské televize RT, když jí při natáčení v Baltimoru ukradl jeden černoch kabelku. Leonovičová pracuje pro Kremlem řízený zpravodajský kanál, který se specializuje na informování o údajném „strašlivém útlaku chudáků afromeričanů v rasistické Americe“. Byl jsem v tu chvíli jediný člověk, který se smál jejím rozpakům? Někdo by mohl říci, že šlo jen o náhodu. Jiní by zase tvrdili, že tento případ krádeže zkresluje realitu. Opak je však pravdou. Takové momenty ukazují pravdu více, než si myslíte," prozrazuje analytik.

Reportérka Leonovičová podle něj jistě nemůže za to, že se narodila v Putinově Rusku, tedy zemi, kterou řídili po desítky let zloději a vrazi. Ona je nejspíš i celá blahem bez sebe, že může pracovat pro kremelskou propagandu. "Když ale člověk viděl tohoto hrdého mluvčího sovětského impéria, může mít za zlé Polákům, Čechům či Litevcům, že se smáli? Může mít někdo za zlé Maďarům, Ukrajincům, Lotyšům, Bulharům a dalším národům, že v té chvíli propukli ve škodolibý smích?," ptá se. Reportéři ruského zpravodajského kanálu RT mají přece velmi často ve zvyku znevažovat a vysmívat se obětem, které se staly terčem brutální agrese SSSR.

"Nakonec Vladimir Putin vládne říši, která dodnes žije z krádeží a vyvlastňování, při nichž jeho předchůdci zničili existenci desítek tisíc drobných živnostníků i majitelů továren. Ať už se to týká ukrajinských rodinných farem, českých oceláren či polských textilních závodů. Z úst největších bojovníků za soukromé vlastnictví, jako je oblíbený host RT Ron Paul, to asi neuslyšíte, ale Putinova RT je hrdým následovníkem sovětských vrahů a zlodějů, kteří po desítky let drtili obyčejné Rusy i obyvatele sousedících států," rozjel se Fontana. Ale není to prý jen bývalý americký senátor Paul, který se těší nevídané přízni RT. Také jeho syn a kandidát na příštího amerického prezidenta Rand Paul je podle analytika "kryptokomunistickým způsobem informování RT velmi potěšen".

Celý text v angličtině najdete ZDE

"Sovětský svaz prošel jemnou plastickou operací, ale Rusko dodnes ze zákulisí řídí lidé dob minulých," pokračuje. Připomíná, že Putin a jeho kolegové z KGB měli být podle bývalého sovětského disidenta Vladimira Bukovského postaveni před soud, jako se to stalo po druhé světové válce nacistickým úředníkům v Norimberku. Sovětské zločiny proti lidskosti totiž prý co do rozsahu předčily nacistické zločiny. Odehrávaly se totiž před válkou, v průběhu ní a další desítky let po jejím skončení. Pro ruský kanál RT jsou Američané s kubánskými kořeny vystupující proti Castrovu režimu na Kubě jen teroristy. To samé platí o ukrajinských a polských partyzánech, kteří bránili své rodiny a majetek před sovětskou zvůlí.

"A to se týká o mnoha Američanů, které Castrův režim podporovaný Sověty okradl o jejich majetek na Kubě. To byl mimochodem jeden z důvodů, proč Spojené státy přikročily k embargu. Na to někteří argumentují tím, že s Čínou přece také obchodujeme, tak proč ne s Kubou?," ptá se řečnicky. Jenže na rozdíl od Kuby podle něj v Číně existuje soukromý sektor a tamější vláda již v roce 1979 jednala s americkou vládou o majetku, o který Maova vláda připravila americké občany o třicet let před tím. "Zjistili si někdy kritici embarga tyto informace? Na rozdíl od Číňanů se bratři Castrové těmto krádežím vždy vysmívali a nikdy je nenapadlo se s Američany finančně vyrovnat," dodává.

Pak připomíná, že den po krádeži kabelky Lenovičové v přímém přenosu se na RT vysílala nová reportáž, ve kterém se celá záležitost jaksi omlouvala. Ti zloději prý byli jen příliš horliví ve snaze demonstrovat za svá práva. "Bude to ode mě znít asi hrozně, ale oni by museli Leonovičovou nejprve znásilnit a pak zavraždit. A ještě by to nebylo dost, proti tomu, jakým způsobem se chovali Putin a jeho předchůdci vůči svým vlastním lidem a dalším milionům obětí z řad ostatních národů," zakončil úderně analytik.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…