Tak tomu se říká kampaň: Uskupení starosty Čižinského prý leze agitovat dětem do šaten

22.09.2018 8:45

Nejagresivnější kampaň letošních komunálních voleb v Praze má zřejmě uskupení PRAHA SOBĚ. Stížnosti se objevovaly již ve chvíli, kdy se snažilo sbírat podpisy Pražanů pro to, aby mohlo kandidovat. Jejich nátlak však některým obyvatelům Prahy vadí i v době samotné kampaně.

Tak tomu se říká kampaň: Uskupení starosty Čižinského prý leze agitovat dětem do šaten
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Čižinský

Vraťme se do doby, kdy se toto uskupení Jana Čižinského (poslance, starosty Prahy 7, zastupitele na MHMP), snažilo Pražany přesvědčit, aby jej svými podpisy podpořili. Jeden z našich redaktorů se s metodami setkal osobně.

„Odcházeli jsme s kamarády z večerní akce, kde se většina lidí tzv. obveselila pár skleničkami. A co čert nechtěl, před východem stáli sběrači podpisů a takto pohroužené jednotlivce nabádali k podpisu. Podepsalo se jich relativně mnoho,“ vyprávěl. Podobné zkušenosti mají i naši čtenáři. „Pravidelně stávali v Grébovce (Havlíčkovy sady), pro ty, co šli do parku na pár okružních koleček, se z odpoledne stalo peklo, protože vás oslovovali neustále dokola a věřte, že potřetí se radši pár metrů před nimi otočíte a dáte si čelem vzad,“ psala nám naše čtenářka v srpnu.

Anketa

Přijměte 50 sirotků ze Sýrie, předloží ve Sněmovně TOP 09. Jak byste hlasovali vy?

3%
96%
hlasovalo: 14059 lidí
Jiný čtenář si stěžoval nejen na to, že sběrače podpisů potkává neustále, ale že navíc neumí odpovědět ani na jeden dotaz: „Už mě nebaví tyhle rychlostrany, co o politice vědí velký kulový, co o politice, mě fakt s.re, že nevědí nic o Praze. Když se zeptáte, o co tedy bude hnutí usilovat, tak vám odpoví, že sami nevědí přesně, ale bude to stát za to. Že to všem natřou. A protože se nevzdávám bez boje, zajímalo mě, jak by řešili parkování. Odpověď nula. Bytovou politiku. Odpověď nula. Dostavbu okruhu? Odpověď? Nic konkrétního, ale pan Čižinský prý bude vědět co s tím,“ uvedl.

Potřebné podpisy uskupení PRAHA SOBĚ nakonec sesbíralo, a tak mohla naplno začít další část. Samotná kampaň a agitace. Předevčírem například jeden uživatel facebooku zveřejnil fotografie, jak „frajer ve slamáku“ agituje před školou.

Celý jeho status zní: „PRAHA SOBĚ a jeji reklamni kampan pred zakladni skolou Korunovacni. Pred 8 rano. Ten frajer v saku a slamaku to cpe detem a obcas vleze do skoly a dava to detem do saten.“ To, že je agitace na školách ze zákona zakázaná, je navíc fakt.

Pod samotným příspěvkem se vyjádřili i někteří další uživatelé této sociální sítě: „Další banda parazitů?“ píše jeden z nich. Pětka na kandidátce PRAHA SOBĚ Adam Scheinherr mu oponuje: „Clovek, ktery oslovoval dospele rodice pred skolou musel do skoly v ramci svych rodicovskych povinnosti. Nikdo ve škole žádnou agitaci neprováděl.“ A třetí přidává: „V normalnich casech chlap co obtezoval nekde skupiny deti skoncil nabodnuty prdeli na kul.“

Čižinského uskupení je akční i na facebooku, primárně ve své komunitě, kde si udílí rady, kdy je nejlepší vyjít do ulic a koho tím oslovit: „Ráno jsem rozdávala v Masné s Pavel Čižinský, pak jsme se s Renáta Fučíková potkaly náhodou v Dlouhé a dělaly kampaň tam, a teď vyrazíme opět s Pavlem na hřiště na Františku. Postupně se nám daří oslovovat nemalý počet lidí z Prahy 1. Pokud někdo z vás pracuje v centru a by nám mohl tu a tam pomoci – hlavně ráno, nebo vystřídat Beno Ge před úradem ve Vodičkově – zavolejte mi, díky!“ píše Valerie Talacko.

Další radu udílí Renáta Fučíková: „Dopoledne je dobrá chvíle na mladší a pohyblivé důchodce, kteří vyrážejí na nákupy. Lokalita Dlouhá a Benediktská stály za to. Současné vedení si tyhle lidi kupuje výlety a parníky.“ Petr Zeman udílí další rady: „Jako věrný stánkař, tj. ten, co se rád držel tyče u sběrného a později volebního stánku, tak uznávám, že bez stánku to je ještě lepší! Když máte nafouknutý balonky, tak se stáváte magnetem a chodí k vám lidé sami.“ A připojuje se i studentka Tereza Jedličková: „Nekoordinovaně, mimo tabulku, rozdávám miliardy na Hradčanské! Bez stánku, jen tak! Vyražte taky na hodinku, před prací, po práci, přes poledne či v rámci studijní přestávky jako já.“

PRAHA SOBĚ v letošních volbách přichází s další novinkou. Nebylo zvykem, že by se strany snažily oslovit také cizince. To však uskupení pod taktovkou Jana Čižinského mění. Poskytuje jim informace o tom, za jakých podmínek v Praze volit můžou a jak. Sám lídr vyzývá: „Každý den potkávám Slováky či jiné občany zemí Evropské unie, kteří nevědí, že mohou v komunálních volbách volit! Tady je veledůležitá tabulka! Prosím, sdílejte ji, aby všichni věděli, že se mohou s přechodným či trvalým pobytem do 3.10.2018 do 16:00 hodin pro volby registrovat a kde registrace probíhá. Registrace pak platí napořád. Tabulka je ke stažení také na odkazu níže. Občané zemí EU určitě nebudou volit extremisty. Proto prosím udělejme vše, aby věděli, že mohou volit. Díky! https://www.prahasobe.cz/english/“.  

Připomeňme, že Jan Čižinský je posledních několik let členem koalice ANO + ČSSD + Trojkoalice na pražském magistrátu. I on svůj hlas připojil k mnoha návrhům, které nyní kritizuje. „Je to směšné. On byl celou dobu pod křídly koaliční politiky, a nyní dělá, že se ho to netýká,“ sdělil naší redakci jeden z magistrátních zastupitelů. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…