Také na Primě si všimli, že kníže obchodoval s mafiánem Mrázkem

24.01.2013 12:44

V televizi Prima Family proběhla reportáž upozorňující na to, že kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg měl prý obchodní napojení na podnikatele Františka Mrázka.

Také na Primě si všimli, že kníže obchodoval s mafiánem Mrázkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Jako první o tom informovaly Prvnízprávy.cz. „Obvinění ze spojení s Mrázkem ale čelí i Karel Schwarzenberg. Firmě Miroslava Provoda pronajímal své pozemky na Orlíku. Ministr zahraničí říká, že nevěděl, jací lidé za firmou stojí. To ale za podvody odsouzený podnikatel Provod vyvrací,“ říká v reportáži moderátorka Primy Terezie Kašparovská.

Prima uvedla, že 11 000 stran dodnes utajované složky Krakatice skutečně připomíná obřího mořského hlavonožce s tak dlouhými chapadly, že dosáhnou od zločinců na ministry, poslance i vlivné státní úředníky: „Skandály se jí nevyhýbají a dokonce z ní někdo ukradl 1600 stran. Bezmála 10 let staré policejní pátrání a odposlechy i dnes dohánějí jejich aktéry. Naposledy Karla Schwarzenberga.“

Karel Schwarzenberg, neznámí vrazi a brutální popravy

„Vystrkov - vesnice u Orlíku, kde se od roku 1994 scházeli podnikatelé Miroslav Provod, Tomáš Pitr a taky František Mrázek. Vesnice pro bohaté kontroverzní podnikatele, kde vybuchovala auta v lesích, které vlastní Karel Schwarzenberg, neznámí vrazi nebo vrah brutálně popravili podnikatele Petra Šebestu. Toho Šebestu, který figuroval jako svědek v kauzách uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Honosné vily ve Vystrkově stojí na pozemcích, které patří právě Karlu Schwarzenbergovi, a které pronajal firmě Orlík, za níž stál Miroslav Provod, Pitr i Mrázek a peníze tedy přijímal právě od nich. Když stát celý areál v roce 2011 prodával za pouhých 60 milionů stejné firmě Orlík Miroslava Provoda, podivoval se nad tím i Karel Schwarzenberg, ačkoliv byl v té době místopředsedou vlády,“ říká v reportáži Patrik Kaizr z Primy.

Schwarzenberg sice řekl, že nevěděl, že ve firmě figuruje Miroslav Provod. Provod ale uvedl, že se se Schwarzenbergem znali. „Když jsme se spolu před 16 lety na Vystrkově setkali, popřál jste mi - působil jsem tehdy v pozici nového ředitele akciové společnosti Orlík - ať se dílo daří,“ uvedl Provod.

Korupce na ministerstvu zahraničí

Peníze od kontroverzních podnikatelů za pronájem pozemků dostával podle Primy Schwarzenberg 10 let, zhruba od roku 1994. Miroslav Provod tvrdí, že kníže ví, od koho peníze byly. Mluvčí ministrovy prezidentské kampaně ale říká, že Karel Schwarzenberg nebyl v žádném smluvním vztahu s Miroslavem Provodem.

Prima též upozornila na případ úředníka ministerstva zahraničí Jakuba Klouzala. Schwarzenberg totiž navíc čelí podezření, že chce ututlat skandál s předražováním zakázek na svém ministerstvu. Úředník, který na nepravosti upozornil, ale neuspěl. Nevyšetřilo se nic a on přišel o práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…