Také příbramský boss Starka může děkovat Klausovi a jeho amnestii

08.01.2013 9:25

Mezi těmi, kteří získali od prezidenta Václava Klause amnestii, je příbramský fotbalový šéf Jaroslav Starka. Ten byl od roku 2003 stíhán kvůli údajnému únosu italského šéfa finanční skupiny Union Group.

Také příbramský boss Starka může děkovat Klausovi a jeho amnestii
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Byla vydána a rozeslána usnesení o zastavení trestního stíhání z důvodu amnestie prezidenta republiky všem třem obžalovaným," řekla deníku Právo mluvčí soudu Marcela Pröllerová. Giuseppe Roselli měl být unesen v dubnu roku 2003 a nucen podepisovat dokumenty, které se mimo jiné měly týkat i samotné Union banky. Obvinění padla 14. dubna téhož roku a obžalovaným hrozil trest odnětí svobody, který by v maximální výši nepřesáhl deset let. A právě na něj se také vztahuje prezidentská amnestie.

Za tu čelí současný prezident Václav Klaus velké kritice. Kvůli amnestii se do ulic dostali například vězni, kteří se jen pár hodin po svém propuštění chovali násilně nebo kradli, a tak se za mříže po chvíli na svobodě dostali znovu. Kromě nich amnestie osvobodila i podezřelé či odsouzené za různé peněžní a daňové úniky. A toho si všímá i mnichovský deník Süddeutsche Zeitung, který k tomu napsal: „Ukázalo se, že ze skandální amnestie má užitek řada oněch podvodníků a bankrotářů, kteří v devadesátých letech minulého století vyplundrovali firmy, vkladatele, prováděli daňové úniky a zdeskreditovali mladý demokratický stát."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…