Také v Nymburce bude koalice bez Babišova hnutí. Na společném vládnutí se dohodly ČSSD a ODS

14.10.2014 12:37

V Nymburce uzavřela vítězná Změna pro Nymburk koalici s ČSSD a ODS. Protože nebudou mít v zastupitelstvu většinu, tichou podporu jim poskytne KSČM. Sociální demokraté budou mít křeslo starosty, obsadí ho lídr ČSSD Tomáš Mach. Změna pro Nymburk bude mít statutárního místostarostu, kterým se stane lídr Změny pro Nymburk Pavel Fojtík. Koaliční smlouvu podepsali zástupci všech tří uskupení v pondělí večer, řekl dnes ČTK lídr ODS Zdeněk Vocásek.

Také v Nymburce bude koalice bez Babišova hnutí. Na společném vládnutí se dohodly ČSSD a ODS
Foto: red
Popisek: Nymburk

„Samozřejmě Změna pro Nymburk si nárokovala starostu, ale po nějakých dohodách jsme dospěli k názoru, že bude pro město přijatelnější, pokud bude starostou pan Mach," uvedl Vocásek. Změna pro Nymburk a ČSSD podle uzavřené dohody budou mít v městské radě po třech členech a ODS v ní bude mít jednoho zástupce.

Komunální volby v Nymburce těsně vyhrála Změna pro Nymburk v čele se současným místostarostou Fojtíkem, které náleží čtyři mandáty z 21 křesel v zastupitelstvu. Stejný počet zastupitelů mají i hnutí ANO a ČSSD. Nymburští demokraté obsadili tři mandáty a TOP 09, ODS a KSČM mají po dvou křeslech. Uzavřená koalice nemá v zastupitelstvu většinu, ale deset z 21 mandátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…