Také v této zemi se „zázračně“ ztrácejí migranti. Úřady jsou bezradné

28.09.2016 10:51

V minulých měsících se hovořilo o zmizení stovek tisíc migrantů v Německu. Jak však konstatuje britský deník Express, také ve Velké Británii se „ztrácí“ z dohledu úřadů migranti. Aktuálně jejich počet podle ministerstva vnitra dosahuje 12 000.

Také v této zemi se „zázračně“ ztrácejí migranti. Úřady jsou bezradné
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

Celkově byl zahájen proces azylového řízení s více než 77 000 žadateli, ale každý šestý se po úvodním setkání s úředníky jednoduše „vypařil“ a dalších rozhovorů se již neúčastní. Předpokládá se, že většina z nich se přidala k dalším ilegálním migrantům, kteří ve Velké Británii již žijí. Nárůst počtu ilegálních migrantů přicházejících přes kanál La Manche ze severní Francie podle hraničních kontrol dosáhl kritického bodu.

„Je velmi znepokojivé, že se nepodařilo takové množství žadatelů o azyl dostat pod kontrolu. Měli bychom se dozvědět, jestli vláda naprosto neztratila informace o tom, kde se nacházejí. Musíme si být jistí, že tito lidé nebudou působit v černé ekonomice a nestanou se z nich oběti otrocké práce. To je hlavní důvod, proč je tak důležité mít o pobytu těchto lidí přehled,“ říká konzervativní poslanec za Dover Charlie Elphicke.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Podle britského deníku pracuje v zemi tzv. na černo nejméně 1,1 milionů lidí, kteří ve Velké Británii pobývají ilegálně a objem černé ekonomiky se odhaduje na 150 miliard liber. „Ilegální migrace zůstává stále velkým problémem, ale prostředky vyčleněné na její potírání jsou stejně tak stále nedostatečné. Počet vynucených deportací se za posledních patnáct let prakticky vůbec nezměnil,“ cituje Express Alpa Mehmeta z nevládní organizace Migration Watch.

Počet žádostí o azyl se za rok 2015 ve Velké Británii zvýšil o 38 % na 34 687. „Většina žadatelů o azyl pochází z Íránu, Eritreje, Iráku, Súdánu, Pákistánu a Sýrie. Dohromady s jejich rodinnými příslušníky jejich počet dosáhl na 41 563,“ uvádí Express s tím, že náklady na uprchlíky pro Velkou Británii činily v tomto ohledu v loňském roce 546 milionů liber. „Ministerstvo vnitra si myslí, že většina těchto lidí se k pohovoru prostě dostaví jindy. To je neskutečně naivní přístup,“ říká stínový ministr vnitra za UKIP Mike Hookem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…