Takhle ne! Konvičkovci odsoudili útok na pražskou Kliniku

07.02.2016 10:33

Blok proti islámu na svém facebookovém profilu v souvislosti se včerejším žhářským útokem proti pražskému Autonomnímu sociálnímu centru Klinika odmítl násilí a veškeré podobné akce odsoudil. „Naše demonstrace byla v poklidu a takový musí být i další vývoj,“ uvedl Blok proti islámu.

Takhle ne! Konvičkovci odsoudili útok na pražskou Kliniku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Blok proti islámu (BPI) si nechal udělat vlastní pivní tácky

V reakci na tento post se na facebookovém profilu rozproudila velká diskuse. Někteří uživatelé, jako například Milan Liška, se domnívali, že za útokem mohou být tzv. sluníčkáři. To proto, aby zdiskreditovali odpůrce islámu. „Vůbec bych se tomu nedivil, dochází jim dech, tak jsou schopni čehokoliv,“ myslí si uživatel Liška.

Uživatel Josef Valoušek by věřil i tomu, že někdo chtěl strhnout pozornost jinam proto, aby protiimigrantské demonstrace „tak nevyčnívaly“. Na druhou stranu by pochopil, „že se už někdo nasral“.

Objevila se také kritika na adresu veřejnoprávních médií stran toho, jakým způsobem o včerejších protestech informovala. Například Věra Provazníková si posteskla, že včera na Radiožurnálu útok na Kliniku „tak trochu do souvislosti s naší demonstrací dali“.

Je těžké zůstat v klidu

Alena Alloni k tomu podotkla, že „Radiožurnál mimo jiné měl i drzost říct, že se sešly stovky účastníků“. K tomu uživatelka Alloni dodala: „Asi si spletli řády. Jsou neposlouchatelní. A to jsem si Rozhlasu vždycky vážila.“

Ivana Michalíková má pro útočníky určité pochopení: „Když ono je to těžké být v klidu. Podepisovaly se petice, demonstrovalo se a politici dál přehlížejí demokratické názory a žádosti 98 % národa. Tak se lidé budou ještě více uchylovat k násilí, protože demokracie neexistuje,“ myslí si.

Šamšulka Páťa Králková k tomu dodala, že ji mrzí, že se například hranice nevystavěly včas. Tím by se prý mohlo násilí zabránit. „Nyní už se to nestihne a určitá míra násilí se bude muset k zadržení migrantů použít. Na hranicích už budou muset být vojáci i policisté připraveni v krajním případě i tedy střílet,“ obává se. Dodala, že by k tomu vůbec nemuselo dojít, „pokud by naše varování, prosby, demonstrace atd., které už přes rok intenzivně probíhají, někdo kompetentní vyslyšel a podnikl adekvátní kroky“.

Policista to nevydržel, sundal si helmu, a...

Uživatelka Lea Landová zkopírovala post Kamila Ostrého, který na Facebooku popsal své zážitky ze včerejší demonstrace proti islamizaci, která proběhla na pražském Hradčanském náměstí. Stál prý s manželkou hned vedle policejní hráze aut, která je dělila „od vítačů migrantů“. „Zatímco po zuby ozbrojený policejní kordon se u vítačů migrantů prohýbal pod útoky ‚sluníčkových vítačů‘, kteří útočili na policisty, tak z naší strany tam stáli dva pořadatelé, konkrétně žena o berlích s mladým klukem. Kousek od nich se nudili tři policisté. Jaký kontrast proti tomu, co se u sluníčkových humanistů bojovalo s policií,“ popsal situaci pan Ostrý.

Ironicky pak napsal, že ti, kdo napadali transparentem s nápisem „žádný člověk není ilegální“ Policii ČR a na něj křičeli „chcípni, nacistický zmrde“, tak zřejmě činili ve jménu humanity.

„Vedle mne se postavila babička a říkala mi pane, prosím, proč se to děje, proč nenávidí svůj národ a zemi, proč chtějí poškodit nás všechny, nevidí, kam to vede v Německu, Francii a Švédsku? Nevím, řekl jsem jí, asi úchylka nenávidět svoji rasu a národ. V tom to nevydržel ten policista, sundal si helmu a říkal ‚hloupý, rozpovykaný děti a různý zfetovaný individua jsou to‘ a zase si helmu rychle nasadil,“ popsal včerejší situaci na Hradčanském náměstí uživatel Kamil Ostrý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…