Takhle se plánuje teroristický útok. Manuál džihádistů prozrazuje víc

27.11.2015 11:25

Maročan Abdelkrim Kiamoussi byl vyhoštěn z Itálie. Policie prohledala jeho věci a našla mezi nimi i „manuál teroristy“. Je to hrůzné čtení.

Takhle se plánuje teroristický útok. Manuál džihádistů prozrazuje víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

„Popisuje se v něm také, že jediným pojítkem džihádistů před, při i po akci musí být šéf, který útoky organizuje. Komunikace mezi jednotlivými členy buňky je nežádoucí. Návod rovněž popisuje způsob, jak si šéf atentátů rychle změní svou identitu poté, co je zatčen jakýkoli z jemu podřízených teroristů,“ píše deník MF Dnes.

Z manuálu se také dozvíme, že je vhodné různé objekty ničit zevnitř, a to tak, že do budovy napochoduje muž s dvaceti kilogramy výbušnin, což je prý ideální váha, a odpálí se. Měli by vypadat co nejnápadněji, třeba jako uklízeči.

Ani tím to ale v manuálu nekončí, dočteme se tam také o vedení války ve městě. Může tedy jít i o návod k masakru v Paříži, který Evropou otřásl před několika dny. Každá „bojová jednotka“ by prý měla mít nejen bojovníky ochotné položit život, ale také průzkumníky a zásobovače.

Strašlivý manuál byl nalezen v počítači Maročana, který byl vykázán z Itálie, převzala si ho francouzská policie. Nebyl přitom jediný. Vykázání se dočkali i další tři Maročané podezřelí z šíření islamistické propagandy.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …