Takhle se utrácí. Bosák, Záruba a spol. Podívejte, jaké stádo vyslala ČT na pár minut natáčení. Na místě měla i ochranku. Sedm minut od budovy televize. Dvě obří auta…

19.04.2020 4:46

Šetřit. Tento infinitiv podle mnohých kritiků Česká televize nezná. Je-li na tom něco pravdy, o tom se v pátek jely ParlamentníListy.cz přesvědčit na vlastní oči poté, co nám jeden z veřejnoprávních zdrojů popsal aktuální manýry redakce sportu.

Takhle se utrácí. Bosák, Záruba a spol. Podívejte, jaké stádo vyslala ČT na pár minut natáčení. Na místě měla i ochranku. Sedm minut od budovy televize. Dvě obří auta…
Foto: hns
Popisek: Venkovní studio České televize v areálu stadionu Děkanka nedaleko Kavčích hor

Anketa

Měla by vláda v létě otevřít hranice alespoň do některých zemí, pokud to půjde?

17%
83%
hlasovalo: 33990 lidí
Nejprve bude vhodné upřesnit, že přímé přenosy sportu v posledních týdnech neexistují. Co tedy dělají zaměstnanci sportovní redakce a kolik jich tam vlastně je? Podívejme se nejprve na strukturu.

Výkonným ředitelem ČT sport je Jiří Ponikelský. Vedoucí plánování skladby programu Josef Kondračin, vedoucí domácích operací Roman Hozák, vedoucím zahraničních operací je Vladimír Drbohlav. Vedoucí redaktor portálu ČT sport Jiří Kalemba, šéfeditor a redaktor sportovních pořadů David Lukšů, šéfkomentátor sportovních pořadů a vedoucí redaktor sportovních pořadů – hokej Robert Záruba, vedoucí redaktor sportovních pořadů – fotbal Pavel Čapek, a konečně je tu Ondřej Zamazal, který plní funkci vedoucího redaktora sportovních pořadů pro ostatní sporty. To samozřejmě není vše.

Jen reportérů je zhruba čtrnáct, mezi nimi například twitterová hvězda Darina Vymětalíková. Osm tváří čítá sekce Branek, bodů a vteřin. A tak bychom mohli pokračovat.

Náš zdroj, který je shodou okolností ve stejné redakci jako výše uvedení, se nad aktuálním stavem velmi podivuje. „Je nás tu hodně, všichni dělají, že dělají, přitom se nedělá téměř nic. Ale když už se něco dělá, tak pořádně. Teď se třeba každý den natáčí rozhovor pro ČT Sport v Praze na Děkance (víceúčelová sportovní hala jen pár minut od budovy ČT, pozn. red.). Jezdí tam fakt hodně lidí, připravuje se to jako na olympiádu, trvá to přitom jenom pár minut, jen se tam jeďte podívat,“ sdělil ve čtvrtek náš veřejnoprávní zdroj.

A tak se ParlamentníListy.cz skutečně v pátek dopoledne odebraly do zmíněného areálu. A ukázalo se, že zaměstnanec ČT nelhal. Okolo desáté dopolední se na místo dostavily dva přenosové vozy, snad deset zaměstnanců ČT, drahá technika, kterou jeden ze členů štábu zřejmě pro estetický zážitek umístil také na střechu stadionu. V neposlední řadě byla přítomna také ochranka.

Popsaný stav jsme konfrontovali s produkčním jedné z velkých soukromých stanic. Ten se nestačil divit.

„Nova ani Prima si toto nikdy nedovolí, vyjma návštěvy prezidenta. Přenosy se točí obvykle ve dvou až třech lidech. Kameraman má jednu kameru na stativu, druhou ovládá. ČT, co víme, pravidelně vozí asistenty, maskéry a další členy štábu, protože nepotřebuje šetřit a nikdy to potřebovat nebude. Že utrácí zbytečně, se ví, že je to tak nastaveno v hlavách všech, se ví také, ale je zarážející, že se to děje v době, kdy každý, kdo může, streamuje. ČT vyrazila s houfem lidí do terénu, aby pak vysílala rozhovory přes mobil nebo Skype? To mi hlava nebere,“ uzavřel.

Páteční Studio ČT sport (repro ČT)

Početný štáb nabídl rozhovor s olympioničkou Evou Samkovou. Samozřejmě zprostředkovaně

V parném dopoledni hovořila ČT s běžkyní na lyžích Kateřinou Neumannovou  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…