Takhle vypadá komunista nového století. O Ransdorfovi už kolují vtipy

04.12.2015 18:55

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf byl podle všeho zadržen ve Švýcarsku v souvislosti s pácháním podvodu v jedné z místních bank. Přesnější informace k případu zatím scházejí, jen jeho asistentka potvrdila, že se politik zvolený za KSČM vůbec nikomu nehlásí. Nedostatek informací ale nebrání v tom, aby si lidé netropili z Ransdorfa už teď žerty.

Takhle vypadá komunista nového století. O Ransdorfovi už kolují vtipy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Americký novinář Erik Best na sociální síti Facebook napsal, jak se pozná komunista moderního střihu. „Komunista 21. století: europoslanec s účtem ve Švýcarsku.“ Lidé v diskusi pod statusem žert ještě rozvádějí. Ransdorf prý kráčí ve stopách Lenina, který se během svého života také vyskytoval ve Švýcarsku, a jako „lupič – intelektuál“ se prý pokouší zdokonalit vykrádání bank.

Textař Michal Horáček k tomu na stejné sociální síti dodává, že předpokládaný pokus o podvod v bance je vlastně plně v intencích komunistického učení, neboť stoupenci tohoto politického směru se drží hesla „Každému podle jeho potřeb“. V diskusi pod tímto statusem je také ke zhlédnutí satirický obrázek, na němž Ransdorf  vysvětluje, že chtěl peníze dát na charitu.

Objevují se však i vážnější komentáře. Europoslanec zvolený za TOP 09 Jiří Pospíšil taktéž na sociální síti konstatoval, že Ransdorf dělá ostudu sobě i Česku a že ho velmi pravděpodobně imunita europoslance ve Švýcarsku neochrání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…