Taková kritika na státní zástupce a policii tu ještě nebyla, říká žalobce Zeman

18.07.2013 13:49

Kauza Jany Nagyové nebo tří "trafikantů" ODS - to vše v poslední době zamíchalo českou politikou. Politici se také k průběhu vyšetřování začali veřejně vyjadřovat a počínání orgánů činných v trestních řízeních kritizovat. Podle nejvyššího státního žalobce Pavla Zemana je ale jejich přístup nevhodný.

Taková kritika na státní zástupce a policii tu ještě nebyla, říká žalobce Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

"Naprosto plně chápu, že někdo vyjadřuje určitou kritiku nebo určitý svůj názor na věc. To nelze zakázat a je to i vcelku zdravé. Na druhou stranu se ale domnívám, že je vhodné nechat orgány činné v trestním řízení jakožto součást celého systému justice konat svou práci," řekl Zeman v rozhovoru pro iDnes.cz. I když podle svých slov takovéto komentáře ze strany politiků nevnímá jako nátlak, měli by se jich politici vyvarovat.

"Rozhodně nepovažuji za úplně šťastné nějaké útoky osobního charakteru na státní zástupce nebo policisty. Těch by se všichni měli vyvarovat," dodává. Ještě podle svých slov také neviděl žádost o dohled Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, kterou dnes ráno zaslal Lukáš Trojan, advokát Marka Šnajdra. Hodlá se ale návrhem a celou kauzou detailně zabývat. "Kauzu beru za velice závažnou a chci tomu věnovat veškerou pozornost tak, aby bylo rozhodnuto podle zákona a aby bylo rozhodnuto správně," říká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …