Taková špína. Smrt Milana Lasici: Přišel zásah. Musel

20.07.2021 12:44 | Zprávy

Slovenští konspirátoři se neštítí ani úmrtí, a tak jen dva dny po skonu populárního slovenského herce Milana Lasici přišli se lží. Ta Lasicu s dalším zesnulým hercem Júliem Satinským vyobrazuje jako spolupracovníky Státní bezpečnosti. Policie nyní tento hoax vyvrací.

Taková špína. Smrt Milana Lasici: Přišel zásah. Musel
Foto: Radim Panenka
Popisek: Milan Lasica

„Na internetu lžou slovenští konspirátoři a neváhají při tom prorazit morální suterén. Je jim to úplně jedno, jejich jediným cílem je získat co nejvíc lajků a sdílení, aby se mohli pochválit před svou komunitou, jaké velké spiknutí odhalili,“ uvedla policie.

Policie tak hoax o Lasicovi a Satinském vyobrazených jako spolupracovníků Státní bezpečnosti vyvrací mimo jiné i prostřednictvím stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR. 

Fotografii sdílel mimo jiné uživatel Ludovít Vicena. Obrázek byl z Registračního protokolu agenturních a operativních svazků Státní bezpečnosti a vojenské kontrarozvědky, jenž je volně dostupný na stránkách Ústavu paměti národa. Uživatel ukázal na jména Milana Lasici a Julia Satinského.

Oba umělci však byli ve skutečnosti jen prověřovanými osobami. Podle Policie SR je zřejmé, že oba dva byli považovaní za prověřované, respektivne nepohodlné osoby. 

Herec Milan Lasica zemřel v neděli 18. července při závěrečné děkovačce po společném koncertu s orchestrem Bratislava Hot Serenaders. Bylo mu 81 let.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

41 procent lidí nevěří na ruskou informační válku. Zjistilo Moravcovo centrum. Expert se chytá za hlavu

13:27 41 procent lidí nevěří na ruskou informační válku. Zjistilo Moravcovo centrum. Expert se chytá za hlavu

Téměř polovina Čechů je názoru, že informační válka vedená Ruskem po začátku invaze na Ukrajinu je p…