Takové nesmysly. Toto prý přišlo z Bruselu

29.07.2015 11:05

Tři neuvěřitelné nesmysly, které prosazuje Evropská unie nebo hradí jejich studie, uvedly ŽivnostenskéListy.cz.

Takové nesmysly. Toto prý přišlo z Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Zástupci sociálního partnera Evropské komise EU Coiffure a odborový svaz kadeřníků přišli s návrhem, aby kadeřnicím bylo zakázáno nosit podpatky a šperky. Podle jejich slov by tak rádi zlepšili jejich sociální podmínky. Neuvěřitelné je, že aktivitu těchto partnerů Unie štědře financuje. Podpatky nemají kadeřnice nosit proto, aby neuklouzly, na prstýnky mají zapomenout z hygienických důvodů. „V rámci přispění ke zdravému a vyváženému mentálnímu prostředí by měl zaměstnavatel zajistit pečlivou přípravu práce a pracovní organizaci přispívající k optimalizaci zdrojů a předcházení emocionálních kolapsů,“ píše se k tomuto problému ve zprávě Evropské komisi.

Původní text ZDE.

Kojenecké mléko a obrázky slonů, medvídků či Spidermanů na něm bude minulostí. Obrázky totiž podle Unie nevystihují pravou podstatu nabízeného produktu, píše server. Zároveň by se na obalech neměl objevovat text, který by měl nějakým způsobem kojenecké mléko vyzdvihovat, a tím způsobit odrazení matek od kojení.

A poslední zajímavostí, s kterou ŽivnostenskéListy.cz přišly, je bezesporu skutečnost, že ženy zatěžují životní prostředí méně než muži. Tuto studii hradí Unie a navrhuje opatření, která zlepší život občanů EU. „Unie tvrdí, že rozhodnutí, která činí ženy, zatěžují životní prostředí méně, než pokud tato rozhodnutí činí muži. Klimatické změny mají navíc větší vliv na psychiku žen,“ cituje server studii.

Z dílny Evropské unie to nejsou jediné nesmysly, které spatřily světlo světa. Nejznámější a nejabsurdnější je asi nápad regulovat podobu banánu – určovat jeho zahnutí. Lidé zároveň nemohou Unii zapomenout zákaz používat klasické žárovky, povinný počet žen ve vedení velkých evropských firem či dotaci na žádost o získání dotace. Kuriózní je zcela jistě také existence dotace na to, že daný stát nemá moře. I pomazánkové máslo či rum už není – používání těchto výrazů EU zakázala. Památné je i zakázání slova marmeláda pro marmelády, které nejsou z citronů a pomerančů. Pitoreskní je i návrh, kdy nafukovat balonky a používat frkačky mohou děti do 8 let pouze pod dohledem dospělé osoby.

Zdroj: http://www.denik.cz/ekonomika/nejabsurdnejsi-narizeni-a-napady-eu-norma-pro-urceni-zahnuti-bananu-20130307.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…