Takto Pražský Majdan ,,zpříjemnil" divákům ruské divadelní představení. Zde je foto

10.03.2015 14:02

Aktivisté, převážně mladí lidé sdružení kolem facebookové skupiny Pražský Majdan, včera večer protestovali před divadlem Hybernia v Praze v souvislosti s tím, že zde probíhalo představení v ruštině.

Takto Pražský Majdan ,,zpříjemnil" divákům ruské divadelní představení. Zde je foto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Připomínka prvního výročí událostí na Majdanu v Kyjevě. Na Václavském náměstí v Praze se sešlo kolem 200 lidí s kříži symbolizující padlé, tzv. Nebeskou setninu

„Pojďme připomenout Rusům žijícím v ČR, že pouze Rusové mohou vyřešit problém jménem Putin a zachránit Evropu, Ukrajinu ale i Rusko od války,“ zval včera na akci text na facebookovém profilu Pražského Majdanu.

Skupina aktivistů se před vchodem do divadla shromáždila asi hodinu před půl osmou, kdy začínalo představení s názvem Ne takoj kak vsje (Není jako všichni).

 

Fotografie ZDE

Shromáždění drželi v rukou cedule s nápisy „Boris Němcov“ v latince i v azbuce, a připomínali tak minulý týden zavražděného ruského opozičního politika. Největší transparent nesl nápis „Russia-hands off Ukraine!“, tedy „Rusko-ruce pryč od Ukrajiny!“.

Podle informací na facebookovém profilu Pražského Majdanu ale měla být hlavním tématem protestu ukrajinská pilotka Naďa Savčenková, která je řadu týdnů držená v ruském vězení a která na protest proti tomu drží hladovku.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…