Takto Škromach politoval vyhazovanou ministryni Hanákovou

12.06.2013 11:23

V úterý večer se v médiích objevila informace, že TOP 09 chce odvolat z vlády ministryni kultury Alenu Hanákovou. O jejích nástupcích se spekuluje, jednou z možností je prý i klarinetista a bývalý děkan Hudební fakulty AMU a klarinetista Jiří Hlaváč. Podle opozice ministryně sehrála roli mouřenína a teď byla jako nepotřebná odkopnuta.

Takto Škromach politoval vyhazovanou ministryni Hanákovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Ministryně Alena Hnáková by se dnes měla setkat s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a rovněž s Petrem Gazdíkem, přesedou přidruženého hnutí Starostové a nezávislí, které ji do vlády vyslalo. S oběma by se měla bavit o své budoucnosti, která je ale podle všeho zpečetěna.   

Hanáková patřila k nejčastěji kritizovaným ministrům, zejména její mediální vystoupení byla často terčem posměchu. Proslula zejména vysvětlováním odvolání ředitele Národního divadla Ondřeje Černého, při kterém do televizní kamery neustále vykládala, že ředitel v divadle „špatně nastavil procesy“. Pobavení vyvolal i její rozhovor pro německá média, ve kterém za svého oblíbeného německého umělce označila Wolfganga Amadea Mozarta.

Opozice její výkony kritizovala prakticky nepřetržitě, po oznámení jejího odchodu se však objevila i lítost. Místopředseda ČSSD Zdeněk Škomach text ze serveru iDnes.cz, oznamující odvolání, pověsil na svůj Facebook a připojil vlastní glosu.

„Mouřenín posloužil a může jít,“ napsal zklamaně Škromach. Podle něj nečasovsko-schwarzenbergovská vláda potřebovala tuto dámu jen jako „bílého koně“, na jehož hlavu by dopadly nepopulární církevní restituce. Ty byly prosazeny a paní Hanáková je tak již k ničemu a může být odkopnuta.

„Smutný konec kdysi snad úspěšné vizovické starostky,“ uzavřel Škromach svou glosu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…