Takto premiérka Mayová utíkala před teroristou. Britský bulvár přinesl VIDEO

24.03.2017 12:30

Server bulvárního deníku The Sun uveřejnil video, na němž je zachycena britská premiérka Theresa Mayová, která v doprovodu ochranky prchala do bezpečí před teroristou. Nechybělo prý mnoho a mohlo dojít k ještě větší tragédii, než jaká se odehrála.

Takto premiérka Mayová utíkala  před teroristou. Britský bulvár přinesl VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Ve středu se terorista Khalid Masood pokusil proniknout do samého politického srdce britské demokracie. Zaútočil na britský parlament. Server České televize přinesl informaci o tom, že Masood se původně jmenoval Adrian Russell a už od mládí měl oplétačky se zákonem. Poprvé se za mřížemi ocitl v 19 letech. Tehdy asi mohl málokdo tušit, že o více než 30 let později tentýž člověk zaútočí na srdce britské demokracie. Ale bohužel se tak stalo.

Adrian Russell přejel několik lidí na Westminsterském mostě a posléze se pokusil proniknout na půdu britského parlamentu. Při tom zavraždil policistu. Parlament se okamžitě uzavřel a členové obou komor britského politického tělesa nesměli areál opustit.

Výjimkou byla britská premiérka Theresa Mayová, kterou ochranka vyvedla na parkoviště a dopravila ji do sídla premiérů v Downing Street. Někdo si předsedkyni vlády utíkající před teroristou natočil a video poskytl britskému bulvárnímu deníku The Sun. Video má pouhých 13 vteřin a je na něm k vidění premiérka, jak obklopena tělesnými strážci opouští parlament a nasedá do vozu.

Celý článek naleznete zde

Eskort premiérky však neproběhl úplně bez problémů. Nejmocnější dáma Velké Británie si spletla vůz a než ji ochranka nasměrovala ke správnému autu, vydala se úplně jiným směrem. Podle serveru The Sun mohlo prý dojít k tragédii ještě větších rozměrů, než se nakonec odehrála.

Zdroj, který poskytl video, totiž také sdělil, že mezi premiérkou a útočníkem nebyly v jednu chvíli žádné zamčené dveře.„Pokud by tam byl víc než jeden útočník, kdovíco by se ještě mohlo stát,“ poznamenal zdroj. „Co by se stalo, kdyby byl útočník byť jen jeden, ale měl třeba pistoli a všiml si utíkající premiérky?“ ptá se dál zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…