Takto prý pomáhají lidé z neziskovek v řeckých táborech: Bitky, zbraně, drogy

15.04.2016 11:59

Konflikty kvůli migrační krizi nabírají na obrátkách. V Řecku se dokonce do bitek zapojili aktivisté. Informoval o tom server SecurityMagazín.cz s odvoláním na řeckou agenturu APE-MPE.

Takto prý pomáhají lidé z neziskovek v řeckých táborech: Bitky, zbraně, drogy
Foto: Rudolf Komár
Popisek: Protidemonstrace za přijímání uprchlíků a proti fašismu

Poté, co běženci z uprchlického tábora Katsika protestovali proti ubytovacím podmínkám v táboře, strhla se mela. Uprchlíci nejprve zablokovali hlavní silnici u města, následně však zasáhly pořádkové síly. Demonstranti sáhli po kamenech a kusech dřeva. Celkem bylo zadrženo 15 osob, mimo jiné i španělská dobrovolnice působící v centru. 

Další španělští občané byli zadrženi pro podezření z účasti na násilnostech mezi migranty a makedonskými ozbrojenými složkami u Idomeni. Zde uprchlíci čekají na otevření hranic a jejich možné další cestování do západní Evropy. V místě je na jedenáct tisíc uprchlíků.

V Řecku již byli zadrženi i Čechové, a to podle všeho za přechovávání drog, zbraní a neregistrovaných vysílaček. Konflikty mezi zahraničními aktivisty a úřady jsou stále častější.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…