Takto se Keller vysmál Kuberovi

12.03.2014 12:06

Sociolog a lídr kandidátky ČSSD do Evropského parlamentu Jan Keller se opřel do senátora za ODS Jaroslava Kubery. Nejprve ho ujistil, že nejde do politiky pro peníze, a upozornil ho na to, že nebyl kritikem politických stran, ale kritikem ODS, které předpovídal pád do bezvýznamnosti. Podle svých slov je zastáncem chudých, ale nikoli chudých duchem.

Takto se Keller vysmál Kuberovi
Foto: Archiv JK
Popisek: Jan Keller

„Senátor a primátor Jaroslav Kubera je zděšen tím, že někdo v naší společnosti by mohl vydělávat velké peníze. Zdá se, že z hlediska morálky občanských demokratů je úspěch a finanční zajištění něco špatného, něco, co se lidem neodpouští,“ napsal Keller v reakci na dřívější Kuberovo vyjádření.

„Mohu závistivého pana Kuberu uklidnit. Nejdu do politiky kvůli penězům. Jsem solidně zajištěn jako univerzitní profesor, jako autor zhruba třiceti knih, které jsou permanentně vyprodány a jako autor řady učebnic, z nichž se vyučuje na vysokých školách v celé republice. Zároveň přiznávám, že jsem placen i za své přednášky na evropských univerzitách,“ píše Keller s tím, že vše je uvedeno v jeho daňových přiznáních.

Celý text Jana Kellera ZDE:

Pokud bych do Bruselu zvolen nebyl, budu zase pouhým univerzitním profesorem

Sociolog Jan Keller pak poukazuje na svou úspěšnou profesní kariéru, která jej zjevně uspokojuje nejen, co se týká finančního zabezpečení. „Pokud bych do Bruselu zvolen nebyl, budu zase pouhým univerzitním profesorem, který pěstuje kontakty především s francouzskými univerzitami. Pokud by náhodou volbami neprošel pan Kubera, bude už jen náruživým kuřákem. To je zase jeho specializace,“ rýpnul si Keller.

Profil:

„Pan Kubera si v politice zvykl, že polopravdy jsou účinnější než pouhá pravda. Jen proto může tvrdit, že jsem vždy neúprosně kritizoval politické strany. Kritizoval jsem jeho stranu a předpovídal jsem jí pád do bezvýznamnosti. Moje prognózy se plní, i když chápu, že z toho pan senátor nemá radost a začíná být nervózní. Těžko jsem mohl kritizovat všechny strany, když jsem s řadou z nich po léta spolupracoval, zdaleka nejintenzivněji se sociální demokracií,“ vysvětlil sociolog.

„Je pravda, že jsem se vždy stavěl do role ochránce chudých. To však neznamená, že budu chránit lidi chudé duchem, jakkoliv to může být pro pana Kuberu nepříjemné,“ uzavřel Jan Keller.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…