Takto se spisovatel Stránský v novinách kaje za útok na Dejdara

22.01.2013 7:52

Autor románu i scénáře k seriálu Zdivočelá země Jiří Stránský zaútočil na herce Martina Dejdara za to, že podpořil v prezidentském klání Miloše Zemana. Stránského to pobouřilo vzhledem k faktu, že Zeman žádal o podporu i komunisty. A Stránský nerozumí tomu, proč se Dejdar coby představitel komunisty pronásledovaného Antonína Maděry postavil za tohoto kandidáta. S odstupem času však svých slov lituje, což dává najevo v komentáři pro úterní MF Dnes.

Takto se spisovatel Stránský v novinách kaje za útok na Dejdara
Foto: martindejdar.com
Popisek: Herec Martin Dejdar

„Proto jsem vděčný svému věku i zkušenostem, že mi umožňují veřejně a černé na bílém se přiznat, jak moc mě má slova o Martinu Dejdarovi ve spojení s hlavní postavou Zdivočelé země mrzí. A že mě mrzí o to víc, že jsem je napsal v naší současné zdivočelé zemi a kromě Martina jsem jimi ublížil i Hynku Bočanovi, kterého jsem jako člověka sobě nejbližšího do toho zatáhl, aniž jsem mu dal možnost mě kopnout do holeně a zasyčet na mě, abych se vzpamatoval a nedělal blbosti," píše Stránský.

Každé volební klání společnost rozdělí. A přímá volba prezidenta podle Stránského českou společnost do jisté míry rozdělila, emoce narůstají, výpady se stupňují, země je zdivočelá volbou. Totéž se děje např. v prezidentském klání v USA a Stránský doufá, že se po volbě lidé za svým prezidentem zase sjednotí, bez ohledu na to, kdo jím bude.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…