Takto se „štědří“ Němci starají o uprchlíky. Čísla jsou alarmující

15.11.2017 11:51

Stále více se ukazuje, že otevření hranic migrantům bylo ze strany kancléřky Angely Merkelové jen prázdným gestem pro média. Více než milion lidí z Blízkého východu sice může pobývat v Německu, ale mnozí z nich ve velmi nedůstojných podmínkách.

Takto se „štědří“ Němci starají o uprchlíky. Čísla jsou alarmující
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někteří migranti spí i přímo na ulici

Podle zveřejněných statistik Spolkového svazu bezdomovců (BAG W) se v loňském roce prudce zvýšil počet lidí bez střechy nad hlavou. Ve srovnání s rokem 2014 jde o nárůst ve výši 150 %. Jak konstatuje týdeník Die Zeit, hlavním důvodem neblahého trendu je masové přistěhovalectví. To se ostatně promítá na zastoupení migrantů, kteří tvoří přibližně polovinu všech bezdomovců. Potvrzuje se tak, že německé úřady nejsou schopny zvládnout nápor nově příchozích.

Uprchlíci jsou do těchto statistik zahrnuti poprvé. Bez jejich započtení se počet bezdomovců zvýšil o 25 %. Představitelé BAG W se snaží prudký nárůst bezdomovců s přistěhovaleckými kořeny bagatelizovat. „Imigrace celkovou situaci dramaticky zhoršila, ale není v žádném případě jedinou příčinou negativního trendu,“ tvrdí generální ředitel Spolkového úřadu bezdomovců Thomas Specht. Samotných uprchlíků-bezdomovců je údajně asi 420 000.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Stovky tisíc nově příchozích uprchlíků měly podle předpovědí některých „provládních“ expertů posílit německou ekonomiku, ale zatím se nic takového neděje. Celá řada z údajných „inženýrů, programátorů a lékařů“ z Blízkého východu má problém se čtením a psaním ve svém mateřském jazyce, natož, aby byli schopni hovořit německy a splnit tak základní předpoklad k uplatnění se na německém pracovním trhu.

Jen mizivé procento nově příchozích si doposud našlo práci, a pokud, tak v drtivé většině případů jen v ryze neodborných oborech. Prozatím tedy německou vládu stojí migranti stovky milionů eur ročně a návratnost těchto vysokých investic je v nedohlednu. Nic nenasvědčuje tomu, že by se měl tento trend v nejbližších měsících změnit k lepšímu. Integrace příslušníků natolik odlišných náboženských a národnostních etnik je běh na dlouhou trať.

Jedním z dalších důvodů neustálého nárůstu počtu bezdomovců je podle Spechta také nedostatečné snižování míry chudoby a desítky let neřešená bytová politika. „Nemáme dostatek cenově dostupného bydlení či přímo sociálního bydlení. I z toho důvodu, že obce i stát prodaly svůj bytový fond soukromým investorům,“ cituje Die Zeit Spechta, který odhaduje, že za letošní rok by se mohl počet bezdomovců zvýšit o dalších 350 000.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…