Takto si Grebeníček vyšlápl na miliardáře Bakalu

25.09.2013 10:02

Severní Morava se pro ostatní kraje stává příkladem toho, jak selhává a jak nákladný a nenasytný je český kapitalismus, píše kandidát KSČM Miroslav Grebeníček. Říjnové volby budou podle něj i o tom, že podnikatel Zdeněk Bakala v posledních volbách sponzoroval ODS a TOP 09.

Takto si Grebeníček vyšlápl na miliardáře Bakalu
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

"Před lety byly nejvýnosnější uhelné doly na Ostravsku zprivatizovány. Dostal se k nim za spíše symbolickou cenu dnešní miliardář Zdeněk Bakala se svou skupinou. Nádavkem tehdy dostal, opět za směšnou cenu, také 45 tisíc podnikových bytů, které patřily firmě OKD. Pro nezasvěcené připomínám, že za jeden byt zaplatil asi 40 tisíc korun," popisuje politik.

Nyní jsou ale poslední uhelné doly v ohrožení. A s nimi i pracovní místa tisíců havířů a dalších zaměstnanců v navazujících službách. Výnosy z těžby přitom přinesly podle zveřejněných odhadů skupině podnikatele Bakaly miliardy korun.

Celý komentář M. Grebeníčka ZDE.

O lidi se má postarat stát

"A Bakalova parta, která tak levně přišla k dolům a vysála z nich své zisky, teď staví český stát před ultimátum. Na dole v Paskově přijdou o práci tisíce havířů. A pokud stát neúspěšnému soukromníkovi nepřispěje přímo nějakým finančním darem v řádu miliard, má se o havíře a škody způsobené těžbou soukromého podnikatele postarat sám," píše Grebeníček.

Troufá si tvrdit, že říjnové předčasné volby budou nejen o obecné odpovědnosti stran a politiků za výkon vládní moci a za správu České republiky. "Říjnové volby budou i o tom, že nějaký miliardář Bakala v posledních volbách sponzoroval desítkami milionů Nečasovu a Němcové stranu ODS, Schwarzenbergovu a Kalouskovu TOP 09 a Bártovy a Johnovy Věci veřejné," míní exposlanec proslulý svými výroky o Palachovi.

Podle Grebeníčka je nutné změnit "penězovod" od státu a občanů k novodobým miliardářům a do daňových rájů, stát musí přestat s rozdáváním národního majetku pod záminkou privatizace. "Nová vláda by měla projevit více odpovědnosti k republice a lidem, než to předváděla sponzorskými dary miliardáře Bakaly financovaná ODS a partaj pánů Kalouska a Schwarzenberga," uzavírá politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…