Takto to vypadá v Bruselu. Buďte rádi, že tam nejste

25.11.2015 10:50

Nervozita v Bruselu je stále patrná, pět dní vyhlášeného nejvyššího stupně nebezpečí však končí. Začalo jezdit metro, otevírají se školy a školky, kulturní i obchodní centra.

Takto to vypadá v Bruselu. Buďte rádi, že tam nejste
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Lidé zapalují další a další

„Nebudeme žít pod taktovkou islámského režimu,“ rozčílil se pro belgický deník Le Soir bruselský primátor Yvan Mayeur. Následně dodal, že v případě, že budou ponechané zavřené školy, zrušena kultura a zakázána zábava, je vidět, podle koho vlastně žijeme. Informaci o situaci v Belgii přinesl server Novinky.cz.

Bezpečnostní opatření však potrvají, je zvýšen počet hlídek u stanic metra, nádraží i škol. Podle bezpečnostního experta Radka Kohla je cesta do Belgie a pobyt v Bruselu na zvážení každého jedince. 

Na představitele země se však podle všeho snáší velká kritika. Země je totiž pětidenním výpadkem postižená a řada podniků může mít skutečné problémy. Navíc například francouzský list Le Monde uvádí, že v boji proti terorismu belgické bezpečnostní složky selhaly na plné čáře. „Belgie je zemí s matoucí regionalizací a státem bez národa,“ uvádí deník. Kritika však přišla i z listu Politico, který doslova osočil Belgii z toho, že selhala, a proto zbytek Evropy za to pyká.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…