Taky mi chodí výhružné maily, ale narozdíl od Bangy netvrdím, že mi je posílají jeho fanoušci, udeřil z rádia Tomáš Ortel

06.12.2016 18:59

Hostem úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls byl zpěvák Tomáš Ortel. Moderátorce Zuzaně Bubílkové prozradil, že sám sebe vidí jen jako občana České republiky a ve svých textech pouze apeluje na vlastenecké cítění a nastavuje zrcadlo společnosti, nic víc a nic méně. A pokud jde o pana Bangu...

Taky mi chodí výhružné maily, ale narozdíl od Bangy netvrdím, že mi je posílají jeho fanoušci, udeřil z rádia Tomáš Ortel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na akci vystoupil lídr kapely Ortel

„Já jsem řadový občan České republiky, který se rozhodl svůj názor vyjádřit v písničkách. Kapela Ortel se jmenuje Ortel proto, že vynáší rozsudek nad republikou. Ale já tak úplně nevystavuju ortel, spíš nastavuju lidem zrcadlo,“ konstatoval host.

Uznal, že před 20 lety působil rok a půl v neonacisticky laděné kapele, ale některé její texty by se daly bez problémů používat i dnes. Dnes prý rozhodně nezastává neonacistické názory. Je sice možné, že ojediněle nějaký fanoušek použije nacistický pozdrav, ale když by to Ortel kdekoli viděl, takovému fanouškovi by prý vyčinil. „My hrajeme každý víkend a na každém koncertě máme policii, takže kdyby se tam dělo něco nepatřičného, tak by policie jistě zasáhla,“ doplnil.

Pár slov padlo i na adresu Radka Bangy, který demonstrativně odešel ze sálu, když na pódium vstoupil Tomáš Ortel s kapelou, přičemž na jejich oblečení nescházely ani lebky. I tady ale Ortel odmítá jakoukoli souvislost s nacismem a jednotkami SS. „To s tím dává do souvislosti spíš pan Banga než my," konstatoval Ortel. „My jsme tento znak dělali s novým CD, které jsme točili loni v listopadu, a tento znak se nám jevil jako příkladný k této tvorbě, protože to byl výňatek z praporu československých legií z roku 1919. To nemá nic společného se symbolikou z druhé světové války,“ doplnil host.

„Já se celou dobu snažím v lidech probudit vlastenecké cítění. Já si myslím, že by každý měl mít vztah ke své vlasti a k půdě. Já stále mluvím o zdravém vlastenectví. Já netvrdím nic o tom, že by tu neměli být cizinci, jen tvrdím, že by tito cizinci měli mít stejné povinnosti jako občané České republiky,“ doplnil.

Ve svých textech se zastává také dělníků, kteří se údajně dnes cítí ponižováni. „Já jsem z té nejnižší společenské kasty. Já jsem pracoval v několika nadnárodních firmách a můžu vám říct, že leckterý dělník se dneska takhle cítí,“ poznamenal host.

Prozradil také, že dostává celou řadu nenávistných e-mailů stejně jako Radek Banga. Jen prý na rozdíl od Bangy netvrdí, že mu nenávistné e-maily posílají fanoušci Radka Bangy. Sluší se dodat, že Radek Banga také prozradil, že mu začaly chodit nenávistné e-maily a že mohou pocházet od fanoušků Tomáše Ortela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…