Takže oslavu na Staromáku platili Horáčkově agentuře daňoví poplatníci. Ať žije republika! Hašek se naštval

29.10.2016 18:35

Michal Hašek si přečetl slova bývalého kancléře Iva Mathého a neudržel se. Na sociální síti Facebook se důrazně zastal Kosova a nenechal nit suchou na Severoatlantické alianci pod vedením USA. Stranou jeho pozornosti nezůstala ani alternativní oslava státního svátku na Staroměstském náměstí, která byla slovy Haška hrazena ze státních peněz.

Takže oslavu na Staromáku platili Horáčkově agentuře daňoví poplatníci. Ať žije republika! Hašek se naštval
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

Ivo Mathé v rozhovoru pro Seznam.cz prozradil, že Miloš Zeman jako premiér vetoval jedno vyznamenání, které se chystal udělit prezident Václav Havel. Ačkoli nevyslovil žádné jméno, zkritizoval Miloše Zemana za to, jak v roce 1999 hájil Srbsko v době náletů NATO na tuto zemi.  

„Premiér Zeman nekontrasignoval jednu zahraniční osobnost,“ řekl zcela nečekaně Mathé v rozhovoru, když komentoval letošní udělování státních vyznamenání. Odmítl prozradit, koho se to týkalo. „Argument Miloše Zemana byl tehdy směšný. On byl milovník Srbů, takže když došlo k bombardování Srbska, tak to považoval za nepřijatelné. Ale já jsem tam byl s Havlem se podívat v tom Kosovu a ti Srbové tam napáchali neuvěřitelné věci. To se ale nikdo nenamáhal zjišťovat,“ posteskl si Mathé.

Hašek předestřel zcela opačný pohled. „Kosovo uznala vláda ČR bez mandátu Poslanecké sněmovny na návrh Karla Schwarzenberga. Argument pana Mathé o tom, že Miloš Zeman měl rád Srby, je ve skutečnosti bodem PRO Miloše Zemana, bombardování Jugoslávie NATO považuji za jednu z největších chyb, které NATO pod vedením USA udělalo v Evropě v 90. letech, připomínám mj. pozdější osvobození Slobodana Milosevice mezinárodním trestním tribunálem a kšefty bývalých amerických generálů a politiků v Kosovu...,“ napsal končící jihomoravský Hejtman.

A tím ani zdaleka neskončil. Pár slov totiž napsal i k oslavám státního svátku v podhradí na Staroměstském náměstí. Akci, na které se sešly tisíce lidí, moderoval textař Michal Horáček, jenž pravděpodobně bude kandidovat na prezidenta.

„Takže jednoduše. Antizemanovskou oslavu 28. října na Staromáku zaplatil Gazdík z peněz daňových poplatníků /STAN dostává státní příspěvek/. Zaplatil ji Horáčkově agentuře, která zajišťovala produkci. Ať žije republika!!!“ napsal Hašek.

Narážel tím na zprávu serveru Seznam.cz, kde se občané mohou dočíst, že oslavy platila Palackého univerzita v Olomouci a Starostové a nezávislí v čele s Petrem Gazdíkem. Obě tato uskupení získávají finanční prostředky i ze státního rozpočtu, tedy z peněz daňových poplatníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…