Táňa Fischerová řekla cosi ošklivého o Kláře Samkové. A zde je odpověď

01.06.2016 9:24

Hloupou osobou nazvala Táňu Fischerovou, herečku a kandidátku na prezidenta v minulých prezidentských volbách, právnička Klára Samková. Vedl ji k tomu rozhovor, jejž Fischerová poskytla ParlamentnímListům.cz.

Táňa Fischerová řekla cosi ošklivého o Kláře Samkové. A zde je odpověď
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„Naprosto neprovokativně sděluji svůj názor, že paní Táňa Fischerová je hloupá osoba, která se domnívá, že má na rozum patent a vše, jak si to myslí ona, je správně a nikdo jiný pravdu nemá. Na rozdíl od ní si to já nemyslím, že tu pravdu mám, ale překládám tvrzení a fakta, která se prostě mnohým nelíbí, protože jsou životní komplikací," uvedla v reakci na Fischerovou Samková. Podle svých slov však necítí, na rozdíl od Fischerové, potřebu se navážet osobně do člověka, které v životě neviděla. „Což s bravurou činí paní Fischerová,“ dodala.

CELÝ ROZHOVOR S TÁŇOU FISCHEROVOU

„Pozoruhodná je jedna věc: Tak teď, co dělám, je špatně. OK. A kde byla paní Fischerová, když jsem se zastávala Romů, když jsem upozorňovala na to, že jsou nejslabším článkem práva a spravedlnosti, který, pokud nebude ochráněn, nikoliv pro ně samotné, ale kvůli právu jako takovému – tak to bude velmi špatně a velmi nebezpečné?“ otázala se dál Samková. „To jsem byla taky extremista, libující si v provokacích, že?“ pokračovala jízlivě.

Následně si Samková posteskla, že Fischerová jí nikdy nevyjádřila podporu. „Ačkoliv se sama do řady těch nejlepších a nejsrdcatějších stavěla do první řady,“ podotkla. 

„Paní Fischerová, vy se jděte tak právě stydět, se svými inženýrskými opravářskými sklony. Nedávno jsem měla v ruce Publia Ovidia Nasa, ‚Listy heroin“, které přeložil Váš otec. Nevzala jste si z otcova díla vůbec nic,“ uzavřela Samková.

Samková tak reagovala na rozhovor ParlamentníchListů.cz, v němž Fischerová uvedla, že Samková žije na provokaci. „Klára Samková byla vždy člověk extremistický, přesněji extrémní. Prostě dost často provokuje a říká věci, které nejsou běžné a jsou trochu agresivní. Tudíž se celým tím svým založením řadí do linie lidí, jimž se líbí provokovat. Navíc vidí mnoho věcí zjednodušeně. Za svým názorem si ale nepochybně bude vždy skálopevně stát. Ovšem šik lidí, kteří uvažují, cítí a myslí stejně jako ona, nebude mít nikdy nic společného s pokusem o jakýsi objektivní náhled na svět. Takže komentovat takovéto extremistické názory, které urážejí druhé, podle mne ani nemá smysl. Nic to nezmění a ty lidi, kteří hovoří jako ona, taky ne,“ uvedla mimo jiné Fischerová.

Celá reakce Kláry Samkové:

Za naprosto neprovokativně sděluji svůj názor, že paní Táňa Fišerová je hloupá osoba, která se domnívá, že má na rozum patent a vše, jak si to myslí ona, je správně a nikdo jiný pravdu nemá. Na rozdíl od ní si to já nemyslím, že tu pravdu mám, ale předkládám tvrzení a fakta, která se prostě mnohým nelíbí, protože jsou životní komplikací. Na rozdíl od paní Fišerové však necítím potřebu se osobně navážet do člověka, kterého jsem v životě neviděla.... ož s bravurou činí paní Fišerová.
Pozoruhodná je jedna věc: tak teď, co dělám, je špatně. O.K. A kde byla paní Fišerová, když jsem se zastávala Romů, když jsem upozorňovala na to, že jsou nejslabším článkem práva a spravedlnosti, který, pokud nebude ochráněn - nikoliv pro ně samotné, ale kvůli právu jako takovému - tak to bude velmi špatně a velmi nebezpečné? To jsem byla taky extremista, libující si v provokacích, že? Nikdy mi ani mojí práci nevyjádřila podporu, ačkoliv se sama do řady těch nejlepších a nejsrdcatějších stavěla do první řady! Vždycky špatně, že? Paní Fišerová, Vy se jděte tak právě stydět, se svými inženýrskými opravářskými sklony. Nedávno jsem měla v ruce Publia Ovidia Nasa, "Listy heroin", které přeložil Váš otec. Nevzala jste si z otcova díla vůbec nic....

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…