Táňu Fischerovou děsí Babiš. Zbohatl na korupci a teď nadává

29.11.2013 19:38

Hnutí Změna v parlamentních volbách příliš neuspělo, přitom v jeho čele stála kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová. Ta si neúspěch vysvětluje hlavně dvěma věcmi: malé hnutí nemělo dost peněz jako třeba Andrej Babiš a také prodělalo na předčasných volbách.

Táňu Fischerovou děsí Babiš. Zbohatl na korupci a teď nadává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pod petici na podporu prezidentské kandidatury Táni Fischerové se podepsalo 72610 lidí

K Andreji Babišovi má celkově Táňa Fischerová averzi. Podle ní spojuje dohromady politiku, podnikání a média. „Já v tom vidím velké nebezpečí a myslím, že společnost by měla jít jiným proudem,“ míní neúspěšná kandidátka na prezidentku.

„Andrej Babiš asi zvolil dobrou rétoriku, protože kritizoval vše, co tady je,“ dodala v Interview ČT24. Přitom podle ní ale zbohatnul na špatném korupčním systému, který sám kritizuje.

Vedle hnutí ANO kandidovalo ve volbách i hnutí Změna, kde byla Fischerová na prvním místě na pražské kandidátce. To však neuspělo. „Předčasné volby byly past na všechny malé strany,“ vysvětluje si malý zisk hlasů. Strany a hnutí jako třeba Změna se totiž nestihly připravit jak finančně, tak ani personálně.

Nebylo by tedy lepší, kdyby podobné menší subjekty ve volbách spojily kandidátky? „Asi by nám byli něčím blízcí Piráti, protože taky přinášejí něco nového,“ míní Fischerová, která upozornila i na jejich silnou energii. „Já myslím, že my jsme celí zelení,“ dodala, ale spojení se Stranou zelených, o němž se před volbami i uvažovalo, odmítla. „Ta konkurence tady taky je – ta obava z toho, že se s někým spojíte a on vám příště odvede voliče,“ vysvětlovala.

Fischerová se také krátce vyjádřila k Miloši Zemanovi, který zvítězil v prezidentských volbách, v nichž také sama kandidovala. Podle ní Zeman sice neporušuje Ústavu, ale natahuje ji, což také není dobře. Jsou totiž určitá nepsaná pravidla. „V těchto nepsaných pravidlech by se měl prezident pohybovat. […] Jinak je to nebezpečné,“ dodala Fischerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…