Tanvaldská nemocnice má novou biolampu k léčení dlouhodobě nemocných

28.02.2012 18:02

Nadační fond Pepina ve spolupráci s resortem dopravy Libereckého kraje realizuje dlouhodobý projekt na podporu obětí dopravních nehod. V rámci tohoto projektu v úterý náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp (ČSSD) společně s Rudolfem Kubíkem, spoluzakladatelem a předsedou představenstva Nadačního fondu Pepina, předali Nemocnici Tanvald k užívání biolampu BIOPTRON Pro 1.

Tanvaldská nemocnice má novou biolampu  k léčení dlouhodobě nemocných
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok, ilustrační foto

"Tento přístroj se využívá především k terapii a rehabilitaci dlouhodobě nemocných, mezi nimiž je i řada lidí po dopravní nehodě,“ řekl náměstek Sepp.

Podle ředitele nemocnice Roberta Poskočila bude biolampa instalována na oddělení dlouhodobé intenzivní péče.

"Na naše oddělení se často dostávají i lidé po těžkých autonehodách, kteří jsou dlouhodobě upoutáni na lůžko,“ konstatoval ředitel s tím, že v současné době lampu využívá na dvacet pacientů.

"Světelná terapie se doporučuje například pacientům se sníženou imunitou, kteří často podléhají různým infekčním onemocněním, používá se ke zmírnění bolestí kloubů, zad, ale i tam kde je riziko vzniku proleženin,“ doplnil Roman Veselý, primář oddělení dlouhodobé intenzivní péče Nemocnice Tanvald.

Nadační fond Pepina se účastní všech dopravně bezpečnostních akcí Libereckého kraje, vyhledává a finančně i materiálně podporuje osoby, které se staly obětí dopravní nehody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…