Tato slova také zazněla na dnešní akci komunistů. Jen na PL

15.12.2018 18:01

Komunisté měli v sobotu spoustu práce. Jednak vybírali lídra kandidátky, ale hodlali také probrat program. V programových bodech dokázala jeden z nápadů prosadit i bývalá pražská zastupitelka KSČM Marta Semelová. Ke slovu se dostali i nespokojenci, kteří mají za to, že volby do europarlamentu plánované na květen 2019 nedopadnou pro komunisty nijak slavně.

Tato slova také zazněla na dnešní akci komunistů. Jen na PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nominační projev Vojtěcha Filipa

Lídryní kandidátky pro evropské volby se v komunistické straně stala dlouholetá europoslankyně Kateřina Konečná, která získala 59 hlasů a jako favoritka volby mířila k jasnému vítězství. Proti ní stál další europoslanec Jaromír Kohlíček, ale ten dokázal získat jen asi čtvrtinu hlasů.

Anketa

Věříte předsedovi KSČM Filipovi?

61%
27%
hlasovalo: 3780 lidí
Vedle lídra kandidátky rozhodovali komunisté také o programu. Serveru ParlamentníListy.cz se podařilo zjistit, že svou troškou do mlýna přispěla také bývalá pražská zastupitelka Marta Semelová, která si přála, aby ve volebním programu také zaznělo, že Komunistická strana Čech a Moravy kritizuje a odmítá aktivity Severoatlantické aliance.

Neúspěšný kandidát na post lídra kandidátky podle informací serveru ParlamentníListy.cz vyjádřil nelibost nad tím, že na kandidátní listině do Evropského parlamentu jsou jen dva lidé starší 50 let. Kohlíček pro to nevidí důvod.

O slovo se na jednání přihlásil také brněnský komunista Oldřich Duchoň, který podle informací serveru ParlamentníListy.cz konstatoval, že je v podstatě jedno, jak byla kandidátka do evropských voleb postavena, protože vzhledem k současným náladám ve společnosti se pravděpodobně nikdo z komunistů a nezávislých kandidátů do Evropského parlamentu nedostane.

KSČM spojila síly s KSČ, s hnutím Ne základnám a se Stranou demokratického socialismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…