Tato slova vypustil ruský velvyslanec ve Washingtonu po útoku USA, Francie a Británie na Sýrii

14.04.2018 7:27

Americký prezident Donald Trump nařídil v noci na dnešek cílené údery proti Sýrii v reakci na chemický útok před týdnem, který přičítají USA syrskému režimu. Ruská strana považuje útok za „urážku“ ruského prezidenta Vladimira Putina, jak uvedl v reakci ruský velvyslanec ve Washingtonu Anatolij Antonov.

Tato slova vypustil ruský velvyslanec ve Washingtonu po útoku USA, Francie a Británie na Sýrii
Foto: Oficiální twitterový účet Vladimira Putina
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Letecké údery amerických vzdušných sil, ke kterým se přidaly také Francie a Británie, byly namířeny na syrská výzkumná zařízení a sklady chemických zbraní.

Ruský velvyslanec v reakci na vojenský útok na sociální síti Twitter prohlásil, že se jedná o urážku ruského prezidenta Vladimira Putina. „Upozorňovali jsme, že taková akce bude mít svoje důsledky,“ uvedl diplomat ve svém prohlášení. „Naše varování byla ale ignorována,“ dodal.

Podle šéfa amerického sboru náčelníku štábů Josepha Dunforda nebyla ruská strana předem informována o vybraných cílech útoku, komunikační kanály ale byly zachovány.

reklama

autor: pas

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…