Teď bude i Švýcarsko spolu se mnou a Okamurou za bandu fašistů, píše Samková

17.03.2014 15:56

Je imigrace přínosem? Tuto otázku si pokládá Klára Samková, lídr hnutí Úsvit v blížících se volbách do Evropského parlamentu. Poukazuje při tom na situaci ve Švýcarsku, které ironicky vítá v „bandě nacistů a fašistů“, kam prý média často řadí i ji samotnou.

Teď bude i Švýcarsko spolu se mnou a Okamurou za bandu fašistů, píše Samková
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

Odpověď na otázku ohledně přistěhovalectví není podle Kláry Samkové jednoznačná. „V případě, že se jedná o téměř neobydlenou zemi s bohatými přírodními zdroji, pak je bezpochyby přínosem masové přistěhovalectví lidí, kteří přicházejí pracovat. Například kanadská provincie Alberta měla v roce 1901 pouhých 73 022 obyvatel. Bez masového přistěhovalectví by určitě nebyla schopna rozvinout ropný průmysl,“ píše ve svém tiskovém prohlášení.

„Jak to ale je s imigrací do hustě zalidněné evropské země? Zde imigrace přínosem není ani pro Evropu, ani pro imigranty. Sociální zabezpečení, tolerance a životní úroveň Evropy jsou rozprodávány řetězci mezinárodního organizovaného zločinu jako zboží a není divu, že to mizí z pultů,“ poukazuje na druhou tvář problému.

„Absolutní většinu imigrantů navíc tvoří nekvalifikovaní lidé, ti, kteří mají problémy pochopit kulturně podmíněný systém naší práce. I obdobně nekvalifikovaní rodilí Evropané mají problém najít práci. Zde dochází k tomu, co ekonomové nazývají ‚privatizace zisku a socializace ztrát‘. Ze zaměstnání levné pracovní síly profitují jednotliví podnikatelé, všechny další náklady na imigranty, totiž sociální dávky, náklady na rekvalifikaci a integraci, investiční pobídky pro jejich zaměstnávání, nese stát – tedy my všichni,“ vysvětluje Samková.

Vše pak ilustruje na situaci ve Švýcarsku. „Už ani Švýcarům se takové hospodářství nelíbí, a proto řekli v referendu NE dalšímu přistěhovalectví. Předpokládám, že stejně jako já, Tomio Okamura a celý Úsvit bude teď Švýcarsko pasováno médii a pseudointelektuály na bandu nacistů, fašistů, xenofobů a vůbec lidskoprávních gaunerů bez kousku citu v těle. Vítej do klubu, Švýcarsko!“ uzavírá ironicky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…