Teď bude každá pomluva o Trumpovi pravda, píše MF Dnes. Prezidenta USA čekají těžké časy

16.02.2017 7:40

O kolotoči, na němž se veze republikánský prezident USA Donald Trump, píše redaktor MF Dnes Milan Vodička. Podle jeho slov jej začínají utahovat na ruském laně.

Teď bude každá pomluva o Trumpovi pravda, píše MF Dnes. Prezidenta USA čekají těžké časy
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„New York Times včera vyšel s hlavní zprávou, že Trumpovi lidé byli během kampaně v častém telefonickém styku s pracovníky ruských tajných služeb a ruské vlády. Zní to jako zemětřesení, ale v článku nejsou žádné výživné detaily kromě jmen Paula Manaforta, jenž chvíli vedl Trumpovu kampaň, a Michaela Flynna, jenž byl do včerejška Trumpovým poradcem,“ konstatuje Vodička. List podle něj zároveň uvádí, že se nenašly žádné důkazy, že by Trumpovi lidé s Rusy jakkoli spolupracovali ať už na kybernetických útocích, nebo se s jejich pomocí pokoušeli ovlivnit volby. 

Jako podstatnější však vnímá to, že se začaly objevovat zprávy o tom, že Trumpovi poradci měli kontakty s ruskou špionáží. „Fakt Flynnovy rezignace náhle jako by dával za pravdu všem polozprávám a tvrzením. Vše se nyní bude za Trumpem táhnout jako krvavá stopa bez ohledu na to, jak to opravdu je,“ dodal.

Závěrem pak zmínil, že se utváří bizarní aféra, jež může být pro Trumpa nebezpečná. „Politika zná řadu případů, kdy lídry místo údajných činů zničil pokřik, který se kolem všeho zvedl. Zarážející je rovněž počet státních úředníků, kteří jsou ochotni pouštět informace. Vyskytly se i spekulace, že se schyluje k bitvě politicko-úřednického bloku a tajných služeb s novou administrativou. Vnitřní války a odboj úředníků mohou domácí i zahraniční politiku rozložit víc než telefony. Ale vše může být taky tak, že detailů na Trumpa je víc a vypouštění je dávkováno,“ uzavřel se slovy, že aby bylo zřejmé, že Trump není ruský pudl, vyzval jeho mluvčí zčistajasna Moskvu, aby vrátila Krym Ukrajině. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…