Teď určitě přijde Středula, upozornili poslance, který pronesl výbušnou větu. Šéf odborů skutečně dorazil a bylo veselo

15.08.2017 11:20

Poslanec Martin Kolovratník (ANO) vyjádřil názor, že vyšší mzda má být výsledkem poctivé práce a odboráři by si ji rozhodně neměli vynucovat vydíráním. Tuhle větu si přečetl šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a rozpoutala se slovní válka...

Teď určitě přijde Středula, upozornili poslance, který pronesl výbušnou větu. Šéf odborů skutečně dorazil a bylo veselo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„Vyšší mzda má být výsledkem poctivé a kvalitní práce. Ne nátlakem a vydíráním odborářů,“ napsal Babišův poslanec Kolovratník na sociální síti Twitter.  Jeden z voličů Kolovratníka upozornil, že nebude trvat dlouho a nastane „smršť tweetů“ od předsedy ČMKOS Josefa Středuly.  

 

 

Netrvalo dlouho a Středula se skutečně ozval. Odborářský boss se rozhodl, že čest odborů rázně obhájí. „Vyjednávání není poctivá práce? Zaměstnanci nemohou dle vás sjednávat prostřednictvím odborů vyšší mzdu? Nehodí se vám svoboda vyjednávání?“ zeptal se Středula Kolovratníka.

A pak celou diskusi přenesl na sociální síť Facebook, kde došlo na mnohem květnatější debatu.

„Vědomosti některých našich poslanců mne nepřestávají překvapovat. Názory poslance ANO Martina Kolovratníka jsou skutečně neuvěřitelné. Zřejmě mu svoboda sdružování nejenže nic neříká, ale má snahu práva zaměstnanců ponižovat. Nemohl jsem nereagovat!“ rozohnil se řádně odborářský předák.

Většina lidí, kteří se na sociální síti Facebook vyjádřili k tématu se jasně postavili na stranu Středuly. „Skandál! A už bych to poslal všem do schránek, at vědí, co je ANO zač. Jen převlečená ODS!!!!!!!!!!!!!!!!!“ napsal jeden z voličů. Další dodali, že z názorů některých „posranců“ je jim opravdu špatně, doporučili Kolovratníkovi, aby šel pracovat třeba k panu Babišovi do fabriky, aby zase získal kontakt s realitou, a tak podobně. „Celá strana ANO včetně jejich šéfa myslí jen na sebe a lidi jim jsou u zádele,“ shrnul názory Kolovratníkových odpůrců jeden z občanů.

Našel se však také volič, který se Kolovratníka důrazně zastal. „Má pravdu. Pracovat na vyšší mzdě na základě vydírání zaměstnavatele není fér. Hlavně když je to první krok odborů, a ne až některý z dalších. Nejprve by odbory měly domluvit zaměstnancům, že se mohou zkusit víc snažit, potom je přesvědčí, že se mají více vzdělat a kvalifikovat, a pokud ani to nepomůže a změna místa práce nepřipadá v úvahu, tak je namístě vyjednávání o vyšší mzdě bez snahy zvýšení produktivity zaměstnance; a snad zaměstnavatel bude dostatečně sociálně citlivý, aby zaměstnancům i bez jejich snahy přidal,“ napsal obhájce Kolovratníkova názoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…