Tejc po katastrofálním průzkumu: Dva roky jsem říkal, kam to Sobotka vede. Poslankyně: Je to daň za to, že říkáme lidem pravdu

06.06.2017 7:21

Václav Moravec v neděli vynesl na světlo průzkum, ve kterém skončila sociální demokracie až čtvrtá s 10 procenty hlasů voličů. Podle deníku Právo však sociální demokraté věří, že se ještě postaví na nohy. Volby jsou za čtyři měsíce a to je prý ještě dost času věci změnit. Ministr pro lidská práva Jan Chvojka k tomu ovšem přidal jeden problém ČSSD, se kterým se strana potýká.

Tejc po katastrofálním průzkumu: Dva roky jsem říkal, kam to Sobotka vede. Poslankyně: Je to daň za to, že říkáme lidem pravdu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Sociální demokraté sice znepokojeně sledují předvolební průzkumy, ale podle všeho zatím nehází flintu do žita. Členové nejsilnější vládní strany prý věří, že zatím mají dost času na to, aby neblahý trend otočili. „Pořád je ještě dostatek času před volbami. Průzkumům nepřikládám velkou váhu, i když samozřejmě signál to je. Budeme vyhodnocovat, jestli je kampaň dobře vedena, ale do voleb to může být všechno jinak,“ poznamenal předseda jihomoravské ČSSD Roman Hanák.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová k tomu poznamenává, že ČSSD jako nejsilnější vládní strana toho pro lidi prosadila hodně, jen to nedokázala prodat. To je věta, kterou Marksová a další sociální demokraté říkají stále dokola několik týdnů, ne-li měsíců. 

Ministr pro lidská práva Jan Chvojka varuje, že ČSSD nedokáže odprezentovat své úspěchy, zato na sebe dokáže lepit skandály. „Vyniká( ČSSD) uměním absorbovat všechny hříchy, skandály a nedostatky, ať reálné, či fiktivní, které jsou s jejím vládnutím spojené. Očekávám, že volební kampaň ČSSD konečně tento paradox akcentuje. Vždyť nejde o nic jiného než důkladně se poučit z příčin nezdaru poslední volební kampaně,“ dodal Chvojka.

Podle plzeňského hejtmana Josefa Bernarda sociální demokraté doplácí na to, že v minulosti tradiční politici zklamali voliče. Občany v minulosti zklamala i ČSSD a teď za to platí. Aby se to změnilo, mimo jiné bude třeba stranu zbavit nálepky partaje, která jen rozdává dávky.  Bernard se však také ČSSD zastal. Možná teď platí za to, že říkala pravdu o některých lidech. Možná narážel na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Podobně to vidí i lídryně Karlovarského kraje a poslankyně Markéta Wernerová. I podle ní ČSSD teď platí za to, že říkala pravdu.

Celý článek naleznete ZDE.

Sociální demokraté ale stále věří, že se nakonec vše v dobré obrátí. Tedy až na Jeronýma Tejce. „Víc než dva roky jsem se pokoušel přesvědčit soc. demokraty, že směr nastavený Bohuslavem Sobotkou a Milanem Chovancem vede k drtivé ztrátě důvěry u voličů, kteří pravidelně s ČSSD sympatizovali,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…